KATİL İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISI FAS'TA PROTESTO EDİLDİ

 

Görüntülenme: 2669 Tarih: 16 Kasım 2019 05:47
KATİL İSRAİL'İN GAZZE SALDIRISI FAS'TA PROTESTO EDİLDİ

Dün Fas'ın değişik şehirlerinde siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik son saldırılarını protesto amacıyla gösteriler düzenlendi.
 
Fas'ın Vecde, Merakeş, El-Kasru'l-Kebir (Büyük Saray) ve Tiflet şehirlerinde gösteriler düzenleyen Faslılar işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarını ve düşmanca tutumunu kınayan sloganlar attılar. Göstericiler uluslararası kamuoyunun da işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının önüne geçmek için olaylara müdahalede bulunmasını istediler.
 
Vecde şehrinde Fas Ümmetin Davalarına Destek Konseyi tarafından yapılan çağrıyla düzenlenen gösteriye katılanlar Filistin bayraklarını ve ümmetin Filistin halkına ve özellikle de Gazze'ye destek vermesini isteyen pankartlar taşıdılar.
 
Gösteriyi organize eden konsey de gösteride dağıttığı bildiride işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırılarının devam etmesine karşı gösteri ve protestoların sürdürülmesi çağrısında bulundu.
 
Konsey bildirisinde aynı zamanda Filistin'deki direniş gruplarından da işgal rejiminin düşmanca tutumu karşısında birliklerini daha da güçlendirmelerini ve onun Filistin'in birliğini dağıtmak isteyen oyunlarını boşa çıkarmalarını istedi.
 
Açıklamada işgal rejimine destek veren uluslararası güçlerin aynı zamanda onun suçlarına ve cinayetlerine ortak olduklarına dikkat çekildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar