HAMAS VE İSLAMİ CİHAD LİDERLERİ TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI

 

Görüntülenme: 1947 Tarih: 16 Kasım 2019 10:03
HAMAS VE İSLAMİ CİHAD LİDERLERİ TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye ve İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad En-Nehhale iki hareketin ve Filistin'deki diğer direniş hareketlerinin aralarında istişareyi ve koordinasyonu güçlendirmelerinin ve işgal rejiminin son saldırıları karşısında direnişin de kararlılıkla sürdürülmesinin önemli olduğunu dile getirdi.
 
Heniyye ile Nehhale dün akşam Filistin'de meydana gelen son gelişmeler ve işgal rejiminin Gazze'ye yönelik saldırıları hakkında aralarında telefon görüşmesi yaptılar. İki lider Filistin halkının geçirdiği bu hassas ve riskli dönemde yardımlaşma ve koordinasyonun daha büyük bir önem kazandığını, yeni birtakım etkenlerin devreye girdiği bu aşamada görüşte ve sahada birliğin sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı.
 
Heniyye görüşmede İslami Cihad Hareketi'nin liderine ve başta mücahit komutan şehit Baha Ebu'l-Ata'nın ailesi olmak üzere bütün şehitlerin ailelerine taziyelerini sundu ve bu temiz kanların Filistin halkının mücadelesinin ve kahramanca direnişinin yakıtı olacağını, lanetin de işgalcilerin peşini bırakmayacağını belirtti.
 
İki lider, görüşmeleri esnasında Hamas ve İslami Cihad arasında direniş ve fedakarlıkta köklü bir dayanışma olduğuna vurgu yaparak bunun Allah'ın kopmayacak sağlam ipine sıkı sıkıya sarılmak olduğunu dile getirdiler.
 
Görüşmede işgal rejiminin son dönemdeki saldırılarında da vahşette iyice ileri gitmesine, sınırları çok aşmasına ve Es-Sevarike kabilesinden Ebu Melhus ailesi başta olmak üzere bazı aileleri toptan yok etmesine rağmen direnişin işgal karşısında kararlılıkla mücadele ettiğine dikkat çekildi.
 
Hamas lideri hareketlerinin bütün direniş gruplarına destek ve yardımcı olmaya, mücadelelerinde birlikte hareket etmeye devam edeceğini de vurguladı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar