HAMAS'TAN UNRWA ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 2408 Tarih: 09 Kasım 2019 15:34
HAMAS'TAN UNRWA ÇAĞRISI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Arap Ülkeleriyle ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Bürosu üyesi Ali Bereke, BM Yakındoğu Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA)'nın Filistinli mülteciler yurtlarına dönünceye kadar korunması gerektiğini dile getirdi.
 
Ali Bereke, bugün yaptığı basın açıklamasında; "Biz BM'yi kurumlarındaki ve özellikle de UNRWA'daki yolsuzluklarla mücadeleye teşvik ediyoruz. Çünkü bağışçı ülkelerden yapılan yardımların Filistinli hak sahiplerine ulaşması, mafya organlarına, mültecilerin mallarını çalmak için yolsuzluklar yapan büyük çaplı görevlilere gitmemesi gerekir" dedi.
 
Bereke, UNRWA'nın genel komiserinin istifasının bu teşkilatın kurumlarının düzene sokulmasına imkan sağlaması gerektiğini vurgulayarak bu ajansa sahip çıkmak ve yardımlarını sürdürmek isteyen ülkelerin taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini hatırlattı.
 
Bereke, özellikle Avrupa'da ve Asya'da UNRWA'ya bağışta bulunan ülkelerin yardımlarının devam etmesini ve BM'nin, bağışların hak sahiplerine ulaşması için başlattığı şeffaflık uygulamasının nazarı dikkate alınmasını istedi.
 
Bereke açıklamasında şöyle dedi: "Biz de Hamas hareketi olarak UNRWA'ya sahip çıkıyoruz. Bağışta bulunan ülkeleri yardımlarını sürdürmeye çağırıyoruz. Bu kurumların Filistin halkının yaşadığı büyük felaketin şahitleri olarak kalacağını düşünüyoruz."
 
Bereke, bu kurumun hizmetlerini durdurmasının ancak tüm mültecilerin yurtlarına dönmesinden sonra mümkün olabileceğine dikkat çekti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar