RAFAH'TA SAĞLIK KOMPLEKSİ İNŞA EDİLECEK

 

Görüntülenme: 2054 Tarih: 09 Kasım 2019 09:37
RAFAH'TA SAĞLIK KOMPLEKSİ İNŞA EDİLECEK

Sağlık Bakanı vekili Yusuf Ebu'r-Riş tarafından yapılan açıklamada Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın Rafah Sağlık Kompleksi projesini hayata geçirmek için önümüzdeki Perşembe günü temel atma töreni düzenleyeceği bildirildi.
 
Ebu'r-Riş dün akşam yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu büyük olay Sağlık Bakanlığı'nın Rafah vilayetindeki halkımıza sunulacak sağlık hizmetleri için planladığı projeler dizisinin taçlandırılmasıdır."
 
Ebu'r-Riş, Rafah Sağlık Kompleksi'nin sağlık görevlilerinin bölgedeki ahaliye en iyi şekilde sağlık hizmetleri sunabilmesi için imkânlar oluşturmaya ve muhtelif sağlık hizmetlerine zemin oluşturmaya çalışacağını ifade etti.
 
Ebu'r-Riş, bu projenin tam rolünü yerine getirebilmesi, beklenenleri ve amaçlananları gerçekleştirebilmesi arzusuyla Rafah halkını bu hizmetten dolayı tebrik ettiğini dile getirdi.
 
Aynı zamanda kompleksin yapılması için destek olanlardan da projenin tamamlanması için gereken yardım ve desteği sonuna kadar takdim etmeleri çağrısını da yeniledi.
 
Birkaç haftadan beri Rafah şehrinde bir hastane inşa edilmesi için kampanya yürütülüyordu. Bu amaçla sosyal medyada da çağrılar yapılmış ve Rafah'ın hastaneye olan azami ihtiyacına dikkat çekilmişti. Hali hazırda Rafah bölgesi Gazze Şeridi içinde, sağlık kurumlarının en az olduğu bölge olarak biliniyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar