HAMAS SEÇİM KONUSUNDA DİĞER GRUPLARLA İSTİŞARELERE BAŞLADI

 

Görüntülenme: 1736 Tarih: 07 Kasım 2019 05:15
HAMAS SEÇİM KONUSUNDA DİĞER GRUPLARLA İSTİŞARELERE BAŞLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), hareket liderlerinin bu sabah seçimler konusunda Filistinli gruplarla ve sivil toplum örgütleriyle görüşmelere başladığını açıkladı.
 
Hamas Hareketi, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Filistin halkının çıkarına olacak bir sonuca ulaşmak için görüşmelerin önümüzdeki iki gün boyunca devam edeceğini ve seçimlerin yapılması konusundaki güçlü iradesini yansıttığını söyledi.
 
Bildiride, görüşmelerin seçimler konusunda oluşan olumlu havanın devamı niteliğinde olduğu ve Hamas liderlerinin seçimlerin başarılı olması ve şeffaf bir şekilde yapılması için olumlu havanın devam etmesini istedikleri kaydedildi.
 
Filistin Merkez Seçim Kurulu Yürütme Müdürü Hişam Kahil, bu sabah yaptığı açıklamada, “Başkan Abbas’ın mesajını Hamas’a ilettiğimizde inceleyeceğini ve cevabını ona göre vereceğini söyledi. Görüşmelerde ve istişarelerde bulunma görevimizi henüz tamamlamadık” dedi.
 
Filistin’de en son 25 Ocak 2006’da parlamento seçimleri yapılmış ve seçimi Hamas kazanmıştı. Gözlemciler Hamas’ın seçim zaferini büyük bir siyasi sürpriz olarak nitelemişti. En son başkanlık seçimi ise Ocak 2005’te yapılmış ve seçimi Mahmud Abbas kazanmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar