HAMAS HEYETİ KAHİRE'DE

 

Görüntülenme: 2394 Tarih: 06 Kasım 2019 07:19
HAMAS HEYETİ KAHİRE'DE

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden oluşan bir heyet, yurt dışı turunun ilk durağı olan Mısır’ın başkenti Kahire’ye gitmek üzere bugün Gazze Şeridi’nden ayrıldı.
 
Hamas sözcülerinden Abdullatif El-Kanua, Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden Halil El-Hayye başkanlığındaki heyetin Kahire’ye gitmek üzere Rafah Kapısı’ndan çıkış yaptığını bildirdi.
 
Heyetin Kahire’ye ulaşır ulaşmaz Mısırlı yetkililerle görüşeceğini ve hareketin seçimlerle ilgili düşüncelerini aktaracağını kaydeden El-Kanua, heyetin Mısırlı yetkililere Hamas’ın seçimler konusunda ciddi olduğu ve seçimlerin başarıyla yapılmasını istediğini, uzlaşının sağlanması için engelleri kaldırmaya hazır olduğu bilgisini ileteceğini söyledi.
 
El-Kanua, heyetin Kahire’de yetkililerle görüşmelerinde Filistin halkının yararına olacak ve Gazze Şeridi’ndeki sıkıntıları hafifletecek şekilde Mısır ve Hamas arasındaki ikili ilişkileri ele alacağını ifade etti.
 
Heyetin Mısır’ın ardından birkaç ülkeyi daha ziyaret edeceğini ve Filistin halkının tehditlerle karşı karşıya olduğu bir dönemde Filistin davasına destek arayacağını açıklayan Hamas sözcüsü, heyetin Kahire’nin ardından ikinci durağının neresi olacağı ve yurt dışı turunun hangi ülkeleri kapsadığı konusunda ise bilgi vermedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar