BEGİN ORTADOĞU ARAŞTIRMALARI MERKEZİ GÜVENLİK UZMANI: İSRAİL BEŞ CEPHEDE GÜVENLİK SORUNU YAŞIYOR

 

Görüntülenme: 1759 Tarih: 05 Kasım 2019 09:33
BEGİN ORTADOĞU ARAŞTIRMALARI MERKEZİ GÜVENLİK UZMANI: İSRAİL BEŞ CEPHEDE GÜVENLİK SORUNU YAŞIYOR

Siyonist yazar makalesinde, yeni kurulacak İsrail hükümetini Gazze'den Batı Şeria'ya, Lübnan'dan Suriye ve İran'a kadar uzanan bir güvenlik sorununun beklediğini vurguladı.

Qodsna'nın Arabi21'den naklettiğine göre, Siyonist Middle İsrail yazarı Jacob Levin bir makalede şunları yazdı: "Yeni kurulacak İsrail hükümetini Gazze'den Batı Şeria'ya, Lübnan'dan Suriye ve İran'a kadar uzanan bir güvenlik sorunu bekliyor. Bununla birlikte yeni kurulan her hükümet nihayetinde böyle tehlikelere muzdarip olacak. Önemli ve belirleyici kararlar alma konusunda hep ikilem içinde kalacak. Her yeni İsrail hükümetinin büyük güvenlik krizleri ve tehlikelerle karşılaşacağı, genel kurmay başkanı Aviv Kochavi'nin de işaret ettiği bir konudur. Kochavi kısa bir süre önce İsrail'in güney ve kuzey olmak üzere iki cephede kırmızı alarmda olduğunu ve düşmanlarının bir iki tane de olmadığını söylemişti."

Tel Aviv Üniversitesi Ortadoğu Araştırma Merkezi Begin'in güvenlik uzmanı analizine şöyle devam etti: "İsrail ordusunun güney ve kuzey cephelerinde askeri projelerini gerçekleştirmek için çok az bir zamanı var. Hemen bir karar almalı özellikle kuzey cephesinde İran Hizbullah'a yardım ederek gelişmiş füzelerle İsrail için büyük bir tehlike oluşturabilir. İran şimdi İsrail ordusunun bölgede Haşdi Şabi ve Suriye ordu güçlerine yönelik saldırılarının intikamını almanın peşinde."

Yazar ayrıca bölgedeki, özellikle Suriye ve Irak'taki bu gerginliğin devam etmesinin tehlikeli bir güvenlik ve askeri krize dönüşeceği öngörüsünde de bulundu.

kudusgunu.com

Yorumlar