MLADENOV HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

 

Görüntülenme: 2120 Tarih: 05 Kasım 2019 04:40
MLADENOV HENİYYE İLE GÖRÜŞTÜ

İsrail işgal rejiminin Cuma gecesi ve Cumartesi sabahı Gazze'ye yönelik karadan ve havadan saldırılar düzenlemesinin ardından dün sabah saatlerinde Gazze'ye giriş yapan BM Ortadoğu Barış Süreci Özel Temsilcisi Nickolay Mladenov, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye'yle ve hareketin bazı ileri gelenleriyle bir araya geldi. Mladenov görüşmesi esnasında yaptığı açıklamada Hamas'ın seçimler konusundaki olumlu tutumunu ve seçim çalışmasının başarılı olması konusundaki gayretini takdir ettiğini söyledi.
 
Hamas'ın bugün akşam saatlerinde yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan açıklamasında Mladenov'un hareketin lideriyle çalışma ofisinde bir araya geldiği ve Filistin içindeki bölünmüşlüğün sona ermesi için seçimlerin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinin yollarını ele aldıkları belirtildi.
 
Açıklamaya göre Mladenov, BM'nin bu seçimlerin başarılı olması için önemli bir rol oynayacağını dile getirdi. Bölünmüşlüğün sona erdirilmesi için belirlenen yol haritasına ulaşılabilmesi için aynı zamanda bütün adımlarda ulusal bir uzlaşma gerçekleştirilmesinin zorunlu olduğunu ifade etti.
 
İsmail Heniyye de BM'nin bu adıma verdiği desteği ve sergilediği olumlu tavrı benimsediklerini belirterek; "Filistin'de safların birleştirilmesi konusunda amaçlananları gerçekleştirmesini umuyor ve Hamas'ın seçimler konusunda olumlu tavrını, başarılı olması için de hazırlıklı olduğunu vurguluyoruz" dedi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar