HAMAS'IN GAZZE'DEKİ LİDERİ YAHYA SİNVAR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR (ÖZEL HABER)

 

Görüntülenme: 3334 Tarih: 05 Kasım 2019 04:21
HAMAS'IN GAZZE'DEKİ LİDERİ YAHYA SİNVAR'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR (ÖZEL HABER)

Qodsna'nın El Meyadin'den aktardığı habere göre, Gazzeli gençler arasında konuşan Hamas'ın Gazze lideri Yahya Es Sinvar diğer Arap ülkeleriyle ilişkiler üzerine yaptığı değerlendirmede şunları dile getirdi: "Mısır medyasını, Mısır'ın düşmanı olmadığımız konusunda ikna etmeyi başardık ve şimdi Mısırlılarla ilişkilerimiz gayet iyi. Katar'la ilişkilerimizi geliştirdik öyleki onları Gazze'ye yüklü maddi yardım için ikna ettik. Bazı Arap ülkeleri ise teklifimizi reddedip ilk önce Amerika'yla sonra onlarla konuşmamız gerektiğini söylediler.

Es Sinvar açıklamalarına şu şekilde devam etti: Düşman, halkları Filistin meselesinden saptırmak için bölgede kabileler arası ihtilaf ateşini körüklemektedir. Siyonistler, Amerika'yı yönetiyorlar. Öyle ki Amerika başkanı Riyad'da çıkıp "Kudüs Yahudilerin başkentidir" dedi ve buna hiç kimse itiraz etmedi.

Sinvar'ın açıklamalarına göre, 2017 yılı ortalarında Arap liderlerin İsrail ile ilişkileri normalleştirme ve müzakerelerde bulunma yönelimleri oldukça artış göstermiştir.

Sinvar, Hamas ile El Fetih arasında özellikle de askerî alanda yaşanan ihtilaflara değinerek şöyle konuştu: El Fetih ve diğer Filistinli gruplar arasında çok sayıda müzakere yapılmış, ihtilaflara son vererek birlik olmaya çağırılmışlardır. Ancak şu an meselenin çözümü için zamana ihtiyaç olduğunu görmekteyiz. Dahili anlaşmaların önündeki engelleri ortadan kaldırmak için Mısırlılar gözetiminde birçok komite kurduk.

Sinvar ayrıca İsrail Dahili Emniyet Kurumu Şabak'ın Filistinli gruplar arasında mutabakat yoluna taş koyduğunun altını çizerek açıklamalarına şöyle devam etti: Özerk Yönetim eski başbakanı Rami Hamdullah'a Gazze ziyareti sırasında yapılan başarısız terör saldırısı da Şabak'ın işiydi.

HAMAS lideri sözlerine şunları da ekledi: Biz Filistinli askerî 13 kanadın katılımıyla ortak bir operasyon odası kurma kararı aldık ve bu yolla da işgalcilerin saldırılarının önünü almayı başardık. Buna ilaveten Asrın Anlaşmasını haklı çıkarma çabalarını vahdet ile yıkmaya da karar verdik.

Hamas'ın Gazze'deki lideri Sinvar, İran İslam Cumhuriyeti'nin Filistin Direnişine yardımları konusunda da şunları söyledi: İran bize mal ve silah gönderdi ve uzmanlık eğitimi verdi. Bu nedenle sahip olduğumuz güçteki en büyük pay İran'a aittir. Ancak Arap kardeşlerimiz bize yardım edemediler ve bize önce Amerikalılarla konuşun daha sonra bizimle dediler.

Sinvar açıklamalarına şu şekilde devam etti: Biz, Gazze Şeridi'nde düşmanın da itiraf ettiği gibi büyük bir askeri güce sahibiz. Buna ek olarak yüzlerce kilometrelik tüneller, yeraltında ve üstünde operasyon odaları ve binlerce pusu alanı yaptık. Eğer bize saldırmayı düşünürlerse füzelerimizle düşmanın şehirlerini hayalet kasabaya çevirebiliriz.

Yahya Sinvar İsrailli komutanlara ve özellikle de defalarca Gazze Şeridi'ni saldırmakla tehdit eden hükümeti kurmakla görevli Benny Gantz'a hitaben şunları söyledi: Biz sizi bekliyoruz ve dünyaya geldiğiniz güne lânet edeceğiniz şeyler yapacağız size. Biz gücümüzü arttırmaya devam edeceğiz. Bunu sadece kendimizi korumak için değil bilâkis özgürlük, geri dönüş ve Mescidi Aksa'da namaz kılmak gibi milletimizin hedeflerini gerçekleştirmek için yapacağız.

81. Cumayı geride bırakan geri dönüş yürüyüşlerine işaret eden Yahya Sinvar şunları söyledi: "Geri dönüş yürüyüşleri çok büyük hedefleri barındırmaktadır. Bunların en önemlisi de geri dönüş hakkını canlı tutmasıdır ve düşman bu görüşü ortadan kaldıramayacaktır."

kudusgunu.com

Yorumlar