HAMAS'TAN SEÇİM AÇIKLAMASI

 

Görüntülenme: 1988 Tarih: 02 Kasım 2019 17:03
HAMAS'TAN SEÇİM AÇIKLAMASI

Filistin Milli Meclisi Başkanı Aziz Duveyk, Hamas hareketinin seçimleri desteklediğini, bu tutumunu sürdüreceğini ve bundan bir karınca boyu bile geri adım atmayacağını söyledi.
 
Duveyk açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bazıları bizim hazırlık yapma görünümü verdiğimizi ancak muvafakat etmediğimizi söylüyor. Bilakis bundan (seçimlerden) yanayız, muvafakat ediyoruz ve istiyoruz. Bu anayasal hakkın hayata geçirilmesindeki gecikmenin çok uzadığına inanıyoruz."
 
Duveyk'in, Katar Büyükelçisi El-Imadi ile yaptığı görüşmenin bir videosunda da Filistin halkının kendi seçimini yapma ve bütün haklarını eksiksiz bir şekilde kullanma hakkının olduğunu vurguluyor.
 
Duveyk, El-Imadi'ye Filistin davasına yönelik aşırılıkların önüne geçilmesi için meşruiyetlerin yenilenmesi açısından Hamas'ın seçimlerden yana olduğunu ilettiğini söyledi. Duveyk, yenilemenin hem başkanlık, hem yasama meclisi, hem de ulusal meclis için olması gerektiğini belirtti.
 
Duveyk özgürlüklerin eksiksiz bir şekilde, tam olarak verilmesi, baskı, takip, tutuklama ve maaşları kesme uygulamalarının son bulması gerektiğini çünkü bunların Filistin'in siyasi sistemine ve Filistin yasasına saygısızlığın bir göstergesi olduğunu söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar