SİYONİST ANALİST: İSRAİL'İ YENİ BİR SEÇİM BEKLİYOR

 

Görüntülenme: 2133 Tarih: 02 Kasım 2019 22:07
SİYONİST ANALİST: İSRAİL'İ YENİ BİR SEÇİM BEKLİYOR

Siyonist rejim Kanal 12 televizyonu analisti, Mavi-Beyaz koalisyonu başkanı Benny Gantz'ın yeni hükümet kurma çabalarının tıpkı Netanyahu gibi sonuçsuz kalacağını ve sonunda bu rejimin üçüncü bir seçime şahit olacağını söyledi.

Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin haberine göre, Amit Sigal şu açıklamada bulundu: "Yeni bir hükümetin kurulma ihtimali çok zayıf ve üçüncü dönem seçimlerin yapılması halinde muhtemelen katılım fazla olacak. Zira İsrailliler bu defa durumun net olmasını ve partilerin yeni bir hükümet kurmaya kadir olmalarını istiyorlar." 

Sigal böylesi bir durumda, Gantz'ın Netanyahu ile dönüşümlü başbakanlığa ve ilk Netanyahu'nun başbakan olmasına razı olmayacağını düşünüyor.

Geçen hafta hükümeti kurmakla görevlendirien Gantz, şimdiye kadar Likud başkanı Netanyahu, İsrail Bizim Evimiz Partisi başkanı Liberman ve Arap Ortak Listesinin liderleriyle görüşmeler yaptı ancak henüz bir sonuca varamadı.

Siyonist rejim cumhurbaşkanının kendisine verdiği 28 günlük mühlette yeni hükümeti kurmayı başaramaması halinde, Siyonist halk bir seneden daha az sürede üçüncü kez sandık başına gidecek.

kudusgunu.com

Yorumlar