HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNDA SESSİZ KALAN İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİNE ELEŞTİRİ

 

Görüntülenme: 2390 Tarih: 27 Ekim 2019 09:10
HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNDA SESSİZ KALAN İNSAN HAKLARI ÖRGÜTLERİNE ELEŞTİRİ

İslami Direniş Hareketi (Hamas), idari hapis cezalarını protesto için açlık grevi yapan Filistinli esirlerin hayatlarından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu belirterek, işgal rejiminin sağlık durumları kötüye giden esirlerin taleplerini görmezden gelmesini kınadı.
 
 
Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, uluslararası kurumların ve insan hakları örgütlerinin işgal rejiminin Filistinli esirlere yönelik ihlalleri karşısında sessiz kalmasını eleştirdi.
 
 
Uluslararası kurumlardan ve insan hakları örgütlerinden sessizliklerini bozup esirlerin hayatlarını kurtarmak için duruma müdahale etmelerini isteyen Burhum, Hamas’ın esirlere verdiği söze bağlı kalacağını ve haklı davalarını savunmaya devam edeceğini bildirdi.
 
 
Hamas’ın esirlere ve ailelerine destek olmayı sürdüreceğini kaydeden Burhum, bunun herkes için milli ve ahlaki bir görev olduğunu ifade etti.
 
 
Burhum, Filistin halkına ve direniş gruplarına seslenerek, işgal rejimi zindanlarında işgal güçlerinin uyguladığı ırkçı politikalara karşı direnen esirlere destek faaliyetlerinin yoğunlaştırılmasını istedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar