NASRALLAH: LÜBNAN'DAKİ PROTESTOLAR ABD VE IRKÇI İSRAİL TARAFINDAN SUİSTİMAL EDİLİYOR

 

Görüntülenme: 2672 Tarih: 26 Ekim 2019 22:37
NASRALLAH: LÜBNAN'DAKİ PROTESTOLAR ABD VE IRKÇI İSRAİL TARAFINDAN SUİSTİMAL EDİLİYOR

Lübnan'da yolsuzluk ve kötü yönetimin üzerine ekonomik krizin yaşanması ile patlak veren protestolar hükümetin geri adım atmasına rağmen ikinci haftasında devam ederken, Hizbullah hareketi genel sekreteri Nasrullah, Lübnan'ın çok hassas bir süreçten geçtiğini söyledi.

Nasrullah, Beyrut'ta hem göstericiler ve hem de güvenlik güçleriyle arbedeler çıkaran taraftarları, protestolardan uzak tutma çağrısı yaptı. 
1975-1990 dönemini kanlı bir iç savaşla geçirmiş Lübnan'da protestoların kaos, çöküş ve iç savaş getirebileceği uyarısı yapan Nasrullah, "Ülkedeki zorlu mali, ekonomi, hayat koşullarını ve bölgede galebe çalan güvenlik ve siyaset gerilimlerini göz önüne alırsak, bir iktidar boşluğu kaos ve çöküşe yol açar" dedi. 

Protestolar yüzünden Lübnan'da hayatın durmaya ve kurumlarla işyerlerinin kapalı kalmaya devam etmesi halinde vatandaşların da ordu mensuplarının da maaşlarını alamayacağına ve ülkenin tümden kaosa batacağına dikkat çeken Nasrullah, protestoların popülaritesini kaybetmiş siyasetçiler, ABD ile ırkçı İsrail'e atıfla bölgesel ve uluslararası düşmanlar tarafından istismar edildiğini, hatta protestoların şaibeli taraflarca finanse edildiğini söyledi.

 

Protestoculardan Cumhurbaşkanı Mişel Aun'un diyalog çağrısını kabul etmelerini isteyen Nasrullah, protestoların Lübnan'da daha önce eşi benzeri görülmemiş ekonomik reformların yapılmasını sağladığını belirterek, protestoculardan barışçı eylemlerine devam etmelerini, ancak insanların işe ve okula gidebilmesi için yolları açık tutmalarını istedi.

parstoday

Yorumlar