SİYONİST YÖNETİMDEN KUDÜSLÜ 3 KADIN AKTİVİSTE UZAKLAŞTIRMA

 

Görüntülenme: 2447 Tarih: 24 Ekim 2019 14:20
SİYONİST YÖNETİMDEN KUDÜSLÜ 3 KADIN AKTİVİSTE UZAKLAŞTIRMA

İşgal yönetimi, dün akşam daha önce Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verilen Kudüslü üç kadın aktivistin Es-Silsile Kapısı bölgesinden de uzaklaştırılmalarına karar verdi.
 
Yerel kaynaklar, Kudüs’teki işgal mahkemesinin Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırılan kadın aktivistler Henadi El-Halevani, Ayide Saydavi ve Medlin İsa’nın iki ay süreyle Es-Silsile Kapısı bölgesinden 200 metre uzaklaştırılmasına karar verdiğini bildirdi.
 
Kaynaklar, işgal güçlerinin daha önce Kudüslü kadın aktivistlere Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası verdiğini belirtti.
 
Kudüslü üç kadın aktivistin Mescid-i Aksa’dan uzaklaştırma cezası aldıkları günden bu yana Mescid-i Aksa’ya açılan Es-Silsile Kapısı yakınlarında nöbet tuttukları ve Yahudi yerleşimcilerin son günlerde Mescid-i Aksa’ya düzenledikleri kalabalık baskınlara direnişte rol oynadıkları kaydedildi.
 
Mescid-i Aksa’yı zaman ve mekân bakımından Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemeye teşvik eden işgal yönetimi, baskınlar karşısında Mescid-i Aksa’yı savunmasız bırakmak için İslami Vakıflar Dairesi çalışanlarını, bekçileri ve aktivistleri Mescid-i Aksa ve çevresinden uzaklaştırıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar