SİYONİST YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERİN ARAÇLARINA ZARAR VERDİ

 

Görüntülenme: 1870 Tarih: 13 Ekim 2019 03:35
SİYONİST YERLEŞİMCİLER FİLİSTİNLİLERİN ARAÇLARINA ZARAR VERDİ

İşgal güçleri himayesinde Batı Yaka’da terör estiren Yahudi yerleşimciler bu sabah Selfit’in kuzeyindeki Merda köyünde Filistinlilere ait beş aracın lastiklerini tahrip etti ve duvarlara ırkçı sloganlar yazdı.
 
Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Yahudi yerleşimciler sabah erken saatlerde köye sızarak köy sakinlerine ait araçların lastiklerini patlattı.
 
Yahudi yerleşimcilerin ayrıca duvarlara ve araçların kaportalarına Filistinliler ve Araplar aleyhinde ırkçı sloganlar yazdıkları ifade edildi.
 
Batı Yaka’da işgalcilere ait 474 ve Kudüs’te de 29 Yahudi yerleşkesi bulunuyor ve söz konusu yerleşkeler Batı Yaka’nın yüzölçümünün yüzde 46’sını teşkil ediyor.
 
Batı Yaka ve Kudüs’teki 503 yerleşkede yaklaşık 800 bin Yahudi yerleşimci yaşıyor. İşgal güçlerinin himayesinde terör estiren Yahudi yerleşimciler neredeyse her gün Filistinlilere, evlerine ve arazilerine saldırıyor.
 
Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına göz yuman işgal güçleri, baskınlar sırasında yerleşimciler ve Filistinliler arasında çatışma çıkması halinde duruma müdahale ederek Yahudi yerleşimcileri koruyor ve güvenli bir şekilde bölgeden uzaklaşmalarını sağlıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar