FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİNDEN SUUDİ ARABİSTAN'A ELEŞTİRİ

 

Görüntülenme: 1889 Tarih: 12 Ekim 2019 17:13
FİLİSTİN İSLAMİ CİHAD HAREKETİNDEN SUUDİ ARABİSTAN'A ELEŞTİRİ

Filistin İslami Cihad Hareketi direnişin kurtuluş yürüyüşünün temelini oluşturduğunu vurgulayarak bütün herkesi işgale karşı durma konusunda tek bir proje içinde birleşmeye çağırdı.
 
İslami Cihad Hareketi'nin Siyasi Birim üyesi Muhammed El-Hindi bugün Dışarıdaki Filistinliler Halk Kongresi - Genel Sekreterliği'nin organize ettiği 13. yıllık buluşma münasebetiyle yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Biz sadece direniş sürdürdüğümüzü söylemiyoruz. Bilakis omuzlarımızda ağır bir yükle bütün dünyayı dolaşıyoruz. Böylece Filistinli halkımızın maruz kaldığı zulmün boyutlarını bütün herkesin fark etmesini sağlamaya çalışıyoruz."
 
El-Hindi, Filistin'in medeni haklarının tüm Filistin direniş gruplarının öncelikler listesinin başında yer alması gerektiğini dile getirdi. Filistinlilerin bulundukları her yerde bütün haklarını elde etmeleri ve böylece Filistin'in özgürleştirilmesi ve vatana dönüşün gerçekleşmesi için çalışmak gerektiğini vurguladı.
 
İslami Cihad Hareketi'nin liderlerinden Muhammed El-Hindi direnişe destek ve Filistinlilerin haklarının çiğnenmesi, topraklarına ve kutsal değerlerine tecavüz gerçeğinin gündeme getirilmesi açısından medyanın da büyük önem taşıdığına dikkat çekti.
 
El-Hindi siyonist işgalin büyük bir silah gücüne, teçhizata ve yedek silah deposuna sahip olduğunu, siyonist düşmanın bununla kendini koruyacağını düşündüğünü ancak Filistinlilerin haklarını geri almak konusundaki kararlılıklarının ve iradelerinin bütün bu silahlardan daha güçlü olduğunu belirtti.
 
El-Hindi bir Suudi Arabistan futbol takımının Filistinli bir takımla karşılaşma bahanesiyle işgal altındaki Filistin topraklarına gitmeyi kabul etmesini de eleştirdi ve bunun işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme amacıyla atılmış bir adım olduğunu vurguladı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar