DÜN GAZZE'DE DÜZENLENEN GÖSTERİLERE SALDIRAN SİYONİST GÜÇLER 49 FİLİSTİNLİYİ YARALADI

 

Görüntülenme: 2348 Tarih: 12 Ekim 2019 16:38
DÜN GAZZE'DE DÜZENLENEN GÖSTERİLERE SALDIRAN SİYONİST GÜÇLER 49 FİLİSTİNLİYİ YARALADI

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken, işgal güçlerinin dün Gazze Şeridi’nin doğusunda sınıra yakın bölgelerde gerçekleştirilen haftalık gösterilere ateş açması sonucu onlarca kişi yaralandı.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı, bugünkü gösterilere katılan Filistinlilerden 21’i gerçek mermiyle olmak üzere 49’unun yaralandığını açıkladı.
 
Bakanlık, Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin 78’inci hafta gösterine katılanlara işgal güçlerinin ateş açması sonucu yaralananlardan 22’sinin çocuk olduğunu bildirdi.
 
Gazze Şeridi’nin doğusunda bugün ikindiden sonra düzenlenen gösteriler, bu hafta “Şehit Çocuklarımız Cuması” adıyla gerçekleştirildi.
 
Kaynaklar, göstericilerden bir gencin plastik mermiyle yaralandığını ve üç kişinin de işgal askerlerinin attığı göz yaşartıcı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini söyledi.
 
Yerel kaynaklar, işgal askerlerinin sınır hattındaki gözetleme kulelerinden ve toprak yığınlarının ardından göstericilere gerçek mermiyle ve plastik mermiyle ateş açtığını, göz yaşartıcı bomba attığını ifade etti.
 
İslami Direniş Hareketi (Hamas), Filistinlilerin 78’inci hafta gösterilerine yoğun bir şekilde katılmalarının Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin milli sabitelerinden taviz vermeyen Filistin halkının mücadele metodu olarak kökleştiğinin göstergesi olduğunu belirtti.
 
Hamas sözcüsü Hazım Kasım, Filistin halkının gösterilere katılmaya devam etmesinin işgalcilerin gösterileri sona erdirme girişimlerinin başarısız olduğunu gösterdiğini söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar