NETANYAHU VE BİN SELMAN GİZLİCE HANGİ KONUYU GÖRÜŞTÜ?

 

Görüntülenme: 1884 Tarih: 02 Ekim 2019 21:10
NETANYAHU VE BİN SELMAN GİZLİCE HANGİ KONUYU GÖRÜŞTÜ?

Netanyahu ve Bin Selman bir kaç ay önce bir araya geldiler. Görüşmenin amacı, İsrail'i resmî olarak tanımaktı.

Qodsna'nın haberine göre; Amerika basını, Suudi Arabistan veliaht prensi Muhammed Bin Selman ile Siyonist rejim başbakanı Netanyahu'nun bir görüşme yaptığını duyurdu.

Amerika televizyonu PBS, Bin Selman'ın birkaç ay önce Netanyahu ile bir araya geldiğini ifşa etti. Kanal ayrıca görüşmenin, Siyonist rejimin Suudi Arabistan tarafından resmî olarak tanınması kapsamında gerçekleştiğini de iddia etti.

Suudi bir diplomat ise konu ile ilgili olarak, bir Amerikan gazetesi ile yaptığı röportajda şuna değindi: İsrail ile Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi diğer Arap ülkelerine oranla daha fazla zamana muhtaç.

Qodsna'nın haberine göre; Suudi Arabistan hükümeti Arabistan'da yaşayan Hamas liderleri ve komutanlarına karşı tutuklama dalgasını uzun süredir başlatmış durumda.

Buna ilaveten, Arabistanlı yetkililer ile Siyonist bir heyetin aylar önce başlattığı müzakerelerde de 2020 yılında İsrailli bir heyetin Arabistan'a gelerek dini seminerlere katılması kararı alındı.

Suudi Arabistan BM daimi temsilcisi Abdullah El Muallimi ise İndipended Arapça gazetesine verdiği röportajda şunları aktarmıştı: Bizler İsrail'e dostluk ve barış elimizi uzatmışız , elbette onlar kabul ederse. Bizler böyle bir konuyu ve kararı gizlemeye ihtiyaç duymuyoruz!

Herzliya'daki uluslararası merkezin araştırmacılarından Mikhail Barak şöyle konuşmuştu: Suudi Arabistan'ın Asrın Anlaşması Projesine katılması aslında; Kudüs'ün İsrail'in ebedî başkenti olarak ilan edilmesini onaylamak, İsrail'i Mescid-i Aksa'yı hakimiyeti altına alan bir devlet olarak kabul etmek, Filistin ve Ürdün'den oluşan bir konfederasyona rıza göstermek ve Filistinlilerin geri dönüşünü durdurma fikirlerini onaylamak anlamlarına gelmektedir.

kudusgunu.com

Yorumlar