SİYONİST GAZETE: İSRAİL'DE EN ETKİLİ BEŞİNCİ ŞAHSİYET HAMAS'IN GAZZE LİDERİ YAHYA SİNVAR'DIR

 

Görüntülenme: 2709 Tarih: 27 Eylul 2019 09:39
SİYONİST GAZETE: İSRAİL'DE EN ETKİLİ BEŞİNCİ ŞAHSİYET HAMAS'IN GAZZE LİDERİ  YAHYA SİNVAR'DIR

Siyonist bir gazete, Yahya Es-Sinvar'ın İsrail'de beşinci etkili şahsiyet olduğunu, İsrail'e karşı yapılan geri dönüş yürüyüşleri, protestoları ve askeri gerginlikleri kontrol edebilme gücüne sahip olduğunu yazdı.

Qodsna'nın haberine göre, Kelkelist gazetesi, Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Es-Sinvar'a İsrail toplumunda etki sahibi olan 100 kişilik listede beşinci sırada yer verdi.

Mezkur Siyonist gazete, Sinvar'ın Gazze ve İsrail arasındaki askeri gerilim ve Geri Dönüş Yürüyüşleri gibi olayları kontrol altına alabilecek şahsiyetlerden olduğunu duyurdu.

Kelkelist haberinde şu ifadelere yer verdi: Sinvar, bu sene Mart ve Mayıs aylarında meydana gelebilecek her seviyedeki çatışmaların önünü aldı, bu iki ay içerisinde İsrail'e bastırılmış bir gerilim dalgasına şahit olduk. Bu süreçte İsrail'e doğru en az 700 füze ateşlendi ve olaylar esnasında dört yerleşimci öldü. Bu, 2014 savaşının ardından en yüksek ölü sayısıdır.

Bu gazete şu iddiada bulundu: Sinvar, mümkün mertebe Hamas'ı kontrol etmeye çalışıyor ve buna ek olarak Ebu Mazen'in yerine geçmek için Batı Şeria'da da kendi hakimiyetini genişletmek için çaba harcıyor.

kudusgunu.com

Yorumlar