HALİL EL HAYYE FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNDA SİYONİST REJİMİ UYARDI

 

Görüntülenme: 1970 Tarih: 23 Eylul 2019 08:29
HALİL EL HAYYE FİLİSTİNLİ ESİRLER KONUSUNDA SİYONİST REJİMİ UYARDI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, işgal rejimi zindanlarında Filistinli esirlerin tutuldukları bölümlere yerleştirilen kanser yapıcı sinyal kesicilerin kaldırılmasının işgal rejimiyle arabulucular vasıtasıyla sağlanan anlaşmanın maddelerinden biri olduğunu açıkladı.
 
Halil El-Hayye, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler temsilcileri, Katarlılar ve Mısırlılar ile görüşmelerinde bu konunun sürekli gündeme geldiğini belirtti.
 
Hamas’ın Gazze’deki Başkan Yardımcısı Halil El-Hayye, esirlerin sıkıntılarının azaltılması ve sinyal kesici cihazların kaldırılması, İsrail cezaevlerinde tutulan Filistinli esirlere savaş esirleri gibi davranılarak meşru haklarının verilmesi gerektiğini söyledi.
 
İşgal rejiminin esirlere zarar vermesinin Filistin halkında intikam duygularını alevlendireceğine dikkat çeken El-Hayye, “Görünen o ki işgalciler kuralları anlamıyor ve tarihi bilmiyor” dedi.
 
İşgalcilerin esirlerin onuruyla oynamalarının kırmızı çizgilerin aşılması anlamına geleceğini kaydeden El-Hayye, işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirleri selamladı.
 
Hamas lideri işgalcilerin zincirlerinin mutlaka kırılacağını ve Filistinli esirlerin özgürlüklerine kavuşacaklarını söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar