SİYONİST ORDU GÜNEY BÖLGESİ KOMUTANI: HAMAS'IN DENİZ KUVVETLERİ İSRAİL İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜVENLİK PROBLEMİ

 

Görüntülenme: 3239 Tarih: 22 Eylul 2019 13:03
SİYONİST ORDU GÜNEY BÖLGESİ KOMUTANI: HAMAS'IN DENİZ KUVVETLERİ İSRAİL İÇİN ÖNEMLİ BİR GÜVENLİK PROBLEMİ

İsrailli bir yazar şunları kaydetti: İsrail Ordusu Gazze'de son yıllarda 'Deniz İntifadası' ile karşı karşıya geldi.

Qodsna'nın haberine göre, İsrailli bir yazar makalesinde şunları yazdı: İsrail Ordusu Gazze'de son yıllarda 'Deniz İntifadası' ileyüz yüze geldi. Her hafta Gazze'nin kıyı bölgelerinde Filistinliler tarafından protestolar düzenleniyor ve İsrail topraklarına girmeye çalışılıyor.

Asaf Gibor, Siyonist Mekor Reşon gazetesinde kaleme aldığı makalesinde şöyle yazdı: İsrail Deniz Kuvvetleri, geçtiğimiz yıllarda Güney kıyısı civarlarındaki İsraillilerin ve benzin istasyonlarının güvenliğini sağlamak için çok çaba harcadı.

Siyonist uzmanın yazdıklarına göre şu an İsrail ordusu HAMAS güçlerinin şiddetli siber saldırısıyla uğraşıyor.

Makalenin devamında, işgal topraklarının Güney Kıyısı cephesinde görev yapan Siyonist komutan Yuval Ayalon'dan naklen şunlar yazılmıştır: İsrail Deniz Kuvvetlerinin amacı enerji (gaz) üretimi yapan bölgelerin güvenliğini sağlamak ve düşman kayıklarıyla mücadele etmektir. Bu savaş cephesi Gazze Şeridi'nin Güneyinde bulunan Refah şehrine kadar devam ediyor. Yani biz takriben 100 km'lik alanda koruma operasyonunu gerçekleştirmeliyiz.

Siyonist uzman aynı zamanda Hamas'a ait botların tehlikesiyle ilgi şu açıklamada bulundu: Halihazırda Gazze İsrail için oldukça tehlikeli bölgelerden biri sayılıyor ve yapılan protestolar Gazze Şeridi kıyısına doğru Zikim Kasabası yakınlarına kadar devam ediyor. Uzmanın korkusu, protestolar esnasında onlarca hatta yüzlerce HAMAS botunun bölgeye saldırma ihtimalidir. Biz yüzlerce bottan bahsediyoruz. Bu botların protestolardan birinde İsrail kıyılarına saldırmaları ve şiddetli ekonomik ve mali zararlara sebeb olmaları mümkündür.

Yazar makalesinin devamında, mevcut şartlarda Siyonist ordunun Hamas'ın botlarını etkisiz hale getirmek için Gazze denizinde istihbarat becerilerini geliştirdiğini, deniz ve kara kuvvetlerini topladığını açıkladı. Şu an Gazze denizi ve Hamas'ın bölgedeki varlığı İsrail için ciddi bir güvenlik tehdidi.

Bu üst rütbeli Siyonist Rejim ordu komutanı son olarak şuna değindi: Filistinliler küçük yaşlardan itibaren balık avına başlıyorlar ve bu konu zamanla İsrail için bir güvenlik sorunu haline dönüşüyor. Onlar yetişme çağları boyunca İsrail kuvvetleriyle savaşmak için hazırlanıyorlar.

kudusgunu.com

Yorumlar