ŞEYH ALİ DAMUŞ: ABD'NİN DİRENİŞİ ZAYIFLATMA ÇABALARI BAŞARISIZ KALDI

 

Görüntülenme: 2352 Tarih: 15 Eylul 2019 08:58
ŞEYH ALİ DAMUŞ: ABD'NİN DİRENİŞİ ZAYIFLATMA ÇABALARI BAŞARISIZ KALDI

Lübnan Hizbullah hareketi yürütme konseyi başkan yardımcısı direnişin zaferlerine işaretle, Amerika'nın direnişi ablukaya alma ve zayıflatmaya yönelik tüm çalışmalarının başarısız olduğunu söyledi.

Muhabirimizin bildirdiğine göre Şeyh Ali Da'muş bu hafta Beyrut Cuma namazında, Lübnan'da direnişin Siyonist rejim İHA'larını düşürmekle bu rejimin Lübnan'a saldırı ve toprak ihlallerine karşı mücadelede yeni bir dönem başlatmada başarılı olduğunu vurguladı.
Şeyh Da'muş, Amerika'nın emirlerini Hizbullah ve Lübnan'a dayatmasına karşı çıkışın Hizbullah'ın ve Lübnan'ın bağımsızlığının ve de ülke hakimiyetinin göstergesi olduğunu söyledi.
Hizbullah üst düzey yetkilisi Amerika yetkililerinin Hizbullah'ı kışkırtma, direnişi ablukaya alma, direniş kabiliyetlerini azaltma ve operasyonlarını kısıtlama hedefi ile Lübnan'a ziyaret gerçekleştirdiğini, Lübnan'ı zayıf olduğu döneme geri götürmek istediklerini belirtti.
Lübnan'da Siyonist rejime ait İHA'nın düşürülmesinin Hizbullah genel sekreteri Seyid Hasan Nasrullah'ın verdiği vaadine onay damgası olduğunu belirten Şeyh Da'muş ayrıca bunun direnişin hazırlık seviyesi ve Siyonistlere karşı Lübnan halkı ve hükümetine destek için gereken girişimlerde bulunacağının göstergesi olduğunu söyledi. 
Bilindiği gibi Lübnan Hizbullah hareketi hava savunması geçen Pazar günü Siyonist rejime ait iki adet İHA'yı Beyrut'un güneyinde Zayiha bölgesinde düşürdü.

parstoday

Yorumlar