NETANYAHU HZ. İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

 

Görüntülenme: 2731 Tarih: 05 Eylul 2019 11:25
NETANYAHU HZ. İBRAHİM CAMİİ'NE BASKIN DÜZENLEDİ

İşgal rejimi başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Yaka’nın El-Halil kentindeki Hz. İbrahim Camii’ne baskın düzenledi. Netanyahu’nun baskını işgal rejimi Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin’in Hz. İbrahim Camii’ne düzenlediği baskından birkaç saat sonra gerçekleşti.
 
İşgal rejimi medyasına göre, seçimlerde fanatik Yahudilerin oylarını almak isteyen Netanyahu, baskın sırasında yaptığı konuşmada Yahudi yerleşimine desteğini yineleyerek, “Yahudiler El-Halil’de daima var olacak. Burada sonsuza kadar kalacağız” dedi.
 
İşgal güçlerinin kontrolündeki El-Halil’in Eski Belde semtinde yaklaşık 400 Yahudi yerleşimci 1500 işgal askerinin himayesinde yaşıyor. El-Halil vilayetinde ise toplam 700 bini aşkın Filistinli yaşıyor.
 
Netanyahu’nun işgalcilerin iddiasına göre 1929 yılında El-Halil’de 60 Siyonistin hayatını kaybetmesini anma törenlerine katılmak üzere El-Halil kentindeki Eski Belde semtine ve Hz. İbrahim Camii’ne baskın düzenlediği kaydedildi.
 
1929’daki olaylar, İngilizlerin ve Siyonist hareketin Filistin’i Yahudileştirme girişimine tepki olarak patlak veren Burak Devrimi sırasında meydana gelmişti.
 
Filistin Dışişleri Bakanlığı, Netanyahu’nun El-Halil kentine düzenlediği baskının tam anlamıyla ırkçı olduğunu ve işgal rejiminde 17 Eylül’de yapılacak seçimlerde fanatik Yahudilerin oylarını alma amacı taşıdığını ifade etti.
 
Eski Belde semtinde yaşayan Filistinliler, işgal güçlerinin kendilerine baskın sebebiyle Hz. İbrahim Camii’nin Müslümanlara kapatıldığını ve sokağa çıkma yasağı olduğunu bildirdiğini söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar