EHUD OLMERT İSVİÇRE'YE NEDEN GİDEMEDİ?

 

Görüntülenme: 2241 Tarih: 03 Eylul 2019 04:03
EHUD OLMERT İSVİÇRE'YE NEDEN GİDEMEDİ?

İşgal rejimi eski başbakanlarından Ehud Olmert, İsviçre’ye yapacağı ziyareti işgal ordusunun 2008’de Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sırasında savaş suçu işlediği gerekçesiyle gözaltına alınabileceği korkusuyla iptal etti. 
 
İşgal rejimi radyosu, bugün konuyla ilgili yayınladığı haberde, İsviçre yönetiminin savaş suçu işlediği gerekçesiyle hakkında açılan dava sebebiyle kendisini gözaltına alma niyetinde olduğu için Olmert’in ziyaretini iptal etmek zorunda kaldığını söyledi. 
 
Haberde, işgal rejimi Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın savaş suçu işleyen siyasetçilerin ve askerlerin gözaltına alınmalarına izin veren İsviçre kanunlarına çare bulmak üzere hukuk uzmanlarıyla birlikte İsviçre’ye gittiği belirtildi.
 
Birçok Avrupa devleti işgal rejimi bakanlarını ve Knesset üyelerini Filistinlilere yönelik savaş suçu işledikleri gerekçesiyle gözaltına alma tehdidinde bulunmuştu.
 
Ehud Olmert, işgal ordusunun 2008-2009 yıllarında Gazze Şeridi’ne düzenlediği ve bin 166 Filistinlinin şehit olduğu saldırılar sırasında başbakanlık koltuğunda oturuyordu.
 
Olmert daha sonra hakkındaki yolsuzluk suçlamalarından suçlu bulunmuş ve Şubat 2016 ile Temmuz 2017 arasında işgal rejiminde hapis yatmıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar