HAMAS İLE SİYONİST REJİM ARASINDA GÜVENLİK SAVAŞI

 

Görüntülenme: 2018 Tarih: 03 Eylul 2019 10:15
HAMAS İLE SİYONİST REJİM ARASINDA GÜVENLİK SAVAŞI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, “İşgal rejimiyle aramızda masa altında devam eden ve askeri savaştan daha az tehlikeli olmayan bir güvenlik savaşı var” dedi. 
 
Heniyye, geçen hafta Salı günü Gazze kentinde gerçekleştirilen bombalı saldırılarda şehit olan polis memurlarının anısına düzenlenen törende yaptığı konuşmada, mücahitlerin savaşta işgal güçlerine karşı askeri zafer kazanmaları gibi güvenlik alanında da işgalci düşmana karşı zafer kazandıklarını söyledi. 
 
Gazze kentinde gerçekleştirilen terör saldırısından en çok yararlananın işgal rejimi olduğuna dikkat çeken Heniyye, eylemleri planlayan ve gerçekleştirenlerin Gazze Şeridi’ndeki güvenliğe darbe vurmak istediklerini belirtti.
 
“Bombalı saldırılar güvenlik boşluğunun yaşanacağı bir dönemi başlatmayı hedefledi” diyen Heniyye, soruşturmanın geçen hafta gerçekleştirilen iki saldırının ardından farklı bölgelerde daha başka saldırıların da planlandığını ortaya çıkardığını ifade etti.
 
Saldırıların ayrıca Filistinli direniş grupları arasındaki işbirliğine darbe vurmayı hedeflediğini kaydeden Heniyye, direniş grupları arasındaki koordinasyonun üst düzeyde olduğuna işaret etti.
 
Soruşturma tamamlanınca ayrıntıların kamuoyuna ilan edileceğini bildiren Heniyye, “Bunları yapanlar herhangi bir gruba üye değil. Biz evlatlarımızı böyle yetiştirmedik” dedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar