İSMAİL HENİYYE'DEN İMAM HAMENEİ'YE TEŞEKKÜR MEKTUBU: 'ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ SİZİ BİZE ARMAĞAN ETMİŞTİR'

 

Görüntülenme: 3422 Tarih: 01 Eylul 2019 18:28
İSMAİL HENİYYE'DEN İMAM HAMENEİ'YE TEŞEKKÜR MEKTUBU: 'ALLAH'A ŞÜKÜRLER OLSUN Kİ SİZİ BİZE ARMAĞAN ETMİŞTİR'

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Bürosu Başkanı İsmail Haniye, İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei’ye Hamas heyetinin son sıralarda kendileriyle yaptığı görüşmedeki beyanatları için teşekkür mektubu gönderdi.

Haniye’nin kaleme aldığı mektupta, "Bir kez daha İran İslam Cumhuriyeti başta olmak üzere tüm hak, adalet ve özgürlük yolunda hareket eden güçlerle birlikte nihai zafere kadar direniş siperinde durmaya devam edeceğimizi ilan ediyoruz." ifadeleri yer aldı.

Haniye, Tahran’da Hamas heyetine gösterilen yakın ilgiden dolayı İslam İnkılabı Rehberi'ne teşekkür etti. Hamas heyetinin Tahran ziyareti konusunda gerekli bilgilere sahip olduğunu anlatan Haniye’nin gönderdiği mektupta “Bizi memnun eden ve geniş ufuklar açan konuşmanızın Siyonist düşmanla sahada mücadelede ve stratejik açıdan derin bir etkisi olacaktır.” ifadesine yer verildi.

Haniye mektupta İslam İnkılabı Rehberi'ne hitaben şöyle dedi: Yüce Allah'a şükürler olsun ki sizi bize armağan etmiştir ve ondan nimetlerini size inayet etmesini ve sizi belalar, zalim ve totaliter düşmanların hilelerine karşı korumasını temenni ediyoruz."

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri’nin başkanlığında Tahran'a gelen üst düzey bir heyet, 22 Temmuz'da İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei ile bir araya gelmişti. Filistin halkının gösterdiği direnişi takdir eden İslam İnkılabı Rehberi, "Zafer, direniş ve mücadele olmadan elde edilmiyor. Yüce Allah'ın vaatlerine göre Filistin meselesinin kesinlikle Filistin halkı ile İslam dünyasının lehine olan bir sonuçla kapanacağına inanıyoruz." demişti.

Parstoday

Yorumlar