MISIR TEMASLARINI TAMAMLAYAN HAMAS HEYETİ GAZZE'YE DÖNDÜ

 

Görüntülenme: 2167 Tarih: 30 Ağustos 2019 21:36
MISIR TEMASLARINI TAMAMLAYAN HAMAS HEYETİ GAZZE'YE DÖNDÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) heyeti Mısır’ın başkenti Kahire’deki temaslarını tamamlayarak Gazze’ye döndü.
 
Yerel kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyesi Ruhi Müştehi başkanlığındaki heyet dün (29 Ağustos Perşembe) akşam saatlerinde Rafah Kapısı’ndan Gazze Şeridi’ne giriş yaptı.
 
Kahire’yi ziyaret ederek Mısırlı yetkililerle görüşmelerde bulunan Hamas heyetinde Gazze Emniyet Müdürü Tevfik Ebu Naim’in de yer aldığı ifade edildi.
 
Hamas heyetinin 4 gün süren Kahire temaslarının ardından Mısır ve Hamas tarafından görüşmelerin sonuçlarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.
 
Müştehi başkanlığındaki Hamas heyeti, Mısırlı yetkililerle görüşmelerde bulunmak üzere Pazartesi günü Kahire’ye gitmiş, heyetin Kahire’deki temaslarında ikili ilişkilerin yanı sıra Filistin’le ilgili konuları, Gazze halkının çektiği sıkıntılara son vermek için harcanan çabaları, İsrail’in Filistin halkına ve kutsal mekânlara yönelik ihlallerini ele alacağı açıklanmıştı.
 
Hamas heyetinin Kahire ziyaretinin hareket liderlerinin ikili ilişkileri, Filistin’deki gelişmeleri ve Gazze ablukasıyla ilgili konuları konuşmak için daha önce yaptıkları ziyaretlerin devamı niteliğinde olduğu belirtildi.
 
Filistinli gruplar, geçen yıl Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler arabuluculuğuyla işgal rejimiyle ateşkes anlaşması imzalamıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar