MAARİV GAZETESİ: İSRAİLLİ LİDERLER HAMAS'IN YOK EDİLMESİYLE İLGİLİ HALKA YALAN SÖYLÜYOR

 

Görüntülenme: 2187 Tarih: 28 Ağustos 2019 23:05
MAARİV GAZETESİ: İSRAİLLİ LİDERLER HAMAS'IN YOK EDİLMESİYLE İLGİLİ HALKA YALAN SÖYLÜYOR

Maariv gazetesi şöyle yazdı:2014 yılında yaklaşık 74 İsrailli öldürüldü ve eğer İsrail devleti şimdi Hamas'la karşı karşıya gelmek isterse daha fazla can kaybı vermeye hazır olmalıdır. 500 tabut hazırlamalıyız!

Başka bir siyonist gazete de şunları yazdı: "İsrailli siyasetçiler çok iyi biliyorlar ki Hamas'ın mağlup edilmesiyle ilgili halkı kandırıyorlar"

Qodsna'nın Arabi21'den naklettiğine göre Arya Eldad Maariv gazetesinde şunları yazdı: "Benny Gantz, Gabi Eşkenazi ve Moşe Yalon, Amir Peretz, Liberman ve Netanyahu da Hamas'ın yok edileceği sözünü verdiler ancak gerçek şu ki onlar da bunun için harcama yapamayacaklarını çok iyi biliyorlar." Bu rapora göre İsrailli siyasetçiler sadece Siyonist halka iyi görünmek için bu sözleri veriyor. Bu, basitliktir. Zira onlar da yalan söylediklerinin farkındalar ve İsrailliler de kendilerine yalan söylenilmesinden hoşnut oluyorlar!"

İsrailli gazeteci şunları da ekledi: "Iktidar partisi ve muhalefetteki partiler her seçim öncesi halka şöyle seslenmektedir: 'Bir sonraki adımda bizlere güç verin ki Hamas' ı ortadan kaldıralım'!!! İshak Rabin'in vaatleri hala kulağımda, Yaser Arafat'ı tehdit ediyordu, Aşkelon'dan füzelerin ateşlenmesine izin vermeyecekti. Ariel Şaron'un nasıl vaatlerde bulunduğunu da hâlâ hatırlıyorum, Gazze'den çekildikten sonra durumunun iyileşeceğini söylüyordu. Biz Gazze'den çekildikten sonra silahlı operasyonların ana üssü haline geleceğini bildiği halde. İsrail siyasi ve askeri makamları yalan söylüyor, Liberman'ın ne söylediğini hatırlıyorsunuz: 'Heniyye 48 saat içinde esirlerimizi serbest bırakmalı aksi halde ölecek!' Hatta Gantz de İsrail halkına: "Bu, Hamas'la yapılacak son savaş olacak ve bu hareket sonsuza dek yok olacak' diyordu. Hatta bir keresinde şöyle demişti: 'Mecbur kalırsak Hamas'ın tüm liderlerini öldüreceğiz ve gerekirse kara harekatı başlatacağız! Gantz 2014 Gazze savaşında ordu komutanı iken neden kabinesini Gazze'yi ikinci kez işgal etmek için programsızlıkla suçladı ve operasyonun maliyetinin İsrailli askerlere 500 tabuta tekabul ettiğini neden gizledi? Şimdi bir kahraman gibi İsraillilerin karşısında duruyor ve onlara yalan söylüyor. 2014'te 74 İsrailli öldürüldü ve şimdi de devlet Hamas'la karşılaşmak isterse daha fazla can vermemiz gerekir. "

kudusgunu.com

Yorumlar