SİYONİST ASKERİ UZMAN: HAMAS TAHRAN'IN YARDIMLARIYLA SİLAHLI GRUP SEVİYESİNDEN DÜZENLİ ORDUYA GEÇİŞ HALİNDE

 

Görüntülenme: 2967 Tarih: 25 Ağustos 2019 17:31
SİYONİST ASKERİ UZMAN: HAMAS TAHRAN'IN YARDIMLARIYLA SİLAHLI GRUP SEVİYESİNDEN DÜZENLİ ORDUYA GEÇİŞ HALİNDE

Yuha Ben Menahim: HAMAS, İran'ın sınırsız yardımları sayesinde hazırladığı farklı savaş teçhizatlarıyla İsrail'le savaş için düzenli bir ordu kuruyor.

Qodsna'nın Arabi 21 haber ajansından naklettiği haberine göre, Siyonist uzman ve Aman adıyla tanınan İstihbarat birimi eski memurlarından olan Yuha Ben Menahim şunları belirtti: HAMAS, İran'ın sınırsız yardımları sayesinde hazırladığı farklı savaş teçhizatlarıyla İsrail'le savaş için düzenli bir ordu kuruyor.

Siyonist askeri analist, HAMAS siyasi büro yardımcısı Salih El Aruri başkanlığındaki HAMAS heyetinin Tahran'a yaptığı son ziyaretine ve İnkılap Rehberiyle gerçekleşen görüşmeye istinaden bu iddiayı gündeme getirdi.

Ben Menahim analizinde şu iddiayı da ortaya attı: Hamas'ın Tahran'a yaptığı son ziyaretinden yeni detaylar İran ve HAMAS arasında silahlı bir ordu kurmak için yapılan anlaşmayı içeriyor. Bu ordu Hamas Hareketi askeri kanadı İzzettin El Kassam Tugaylarının tamamlayıcısı olacak. HAMAS lideri İsmail Haniye son zamanlarda bu konuyu duyurdu.

Siyonist uzman iddiasını şöyle sürdürdü: İsrail'in ulaştığı istihbarata göre El Aruri, İran'lı komutanlardan, İran tarafından Hamas'a yapılan maddi yardımın yanında İsrail ordusu ile mücadelede bu hareketin askeri kanadının balistik füze, kornet füzesi ve gelişmiş İHA'lar gibi teçhizatlarla donatılma sözü aldı.

Ben Menahim, Hamas'ın askeri gücündeki somut ilerlemeye değinerek şunları söyledi: İsrail'in Hamas'ın askerî becerileri hususunda yaptığı değerlendirmeye göre, hareketin askeri kanadı Gazze Şeridi boyunca yerleştirilmiş 40 bin silahlı güce sahip.

Siyonist uzman, Hamas'ın askeri kanadı hakkında birçok detaydan bahsederek şu iddiada bulundu: Hamas'ın silahlı askeri kanattan düzenli bir ordu seviyesine geçişi İran'ın desteğiyle Hamas'ın askeri gücünün takviyesi içindir. Bunun anlamı da İsrail'in yeni bir askeri çatışmayla karşı karşıya olduğudur. Zira Hamas'ın yeni askeri sürecinin amacı, savunma aşamasından İsrail'e doğru saldırı aşamasına geçmek üzerine kurulu.

Ben Menahim şunu da vurguladı: Bu şartlarda İsrail, Hamas'ın bu adımlarına engel olmalı. Çünkü Hizbullah İsrail'in kuzeyinde bulunan El Celil bölgelerini ele geçirmeye çalıştığı gibi HAMAS da ileride İsrail'e ait bölgelerde hakimiyet kurma yönünde hareket edecek.

kudusgunu.com

Yorumlar