SİYONİST REJİM KUDÜS'ÜN VARLIĞINI YOK ETMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYOR

 

Görüntülenme: 2491 Tarih: 25 Ağustos 2019 22:40
SİYONİST REJİM KUDÜS'ÜN VARLIĞINI YOK ETMEK İÇİN HER ŞEYİ YAPIYOR

Ürdün'ün başkenti Amman'da Kraliyet Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Kudüs'ün Kültürel ve Toplumsal Altyapısı" başlıklı panelde konuşan Filistin Kudüs İşleri Bakanı Fadi El-Hedmi İsrail'in Kudüs'teki Filistinli varlığına son vermek için bir savaş yürüttüğünü, Sur Bahir'deki, Silvan'daki, Kalendiya'daki ve Filistinlilere ait diğer mahallelerdeki evlerinin yıkılmasının amacının Kudüs'ün coğrafi ve kültürel görünümünü bozmak olduğunu dile getirdi.
 
El-Hedmi, işgal yönetiminin aynı zamanda asılsız gerekçelere dayalı ağır vergi yükleri yüklemek ve bu şehirde oturmak isteyenler hakkında ırkçı yasalar uygulamak suretiyle Kudüs'ün köklü ahalisini oradan çıkarmak için savaş verdiğini vurguladı.
 
El-Hedmi işgal yönetiminin Kudüs'ün murabıtlığını yapacak olan Filistinlilere inşaat ruhsatı vermediğine dikkat çekti. Mescidi Aksa'nın çevresine elektronik kapılar yerleştirme savaşının arkasında da yine aynı gayenin yer aldığına işaret etti.
 
Ürdün'de Mescidi Aksa'nın yakılışının ellinci yıldönümü münasebetiyle ve 2019 yılında Kudüs'ün İslam Kültür Başkenti ilan edilmesiyle irtibatlı olarak iki gün süreyle Filistin Kültür Günleri düzenlendi. Programlara Filistin'den ve Ürdün'den araştırmacılar katıldı. Kudüs'le ilgili fotoğraf sergileri, Ürdün - Filistin ortak şiir akşamı ve Kudüs'le ilgili panel düzenlendi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar