MAHMUD EZ ZAHAR BATI YAKA'DA FEDA EYLEMLERİNİN DEVAM ETTİRİLMESİNİ İSTEDİ

 

Görüntülenme: 2389 Tarih: 24 Ağustos 2019 17:40
MAHMUD EZ ZAHAR BATI YAKA'DA FEDA EYLEMLERİNİN DEVAM ETTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Dr. Mahmud Ez-Zehhar işgal altındaki Batı Yaka'da direniş eylemlerinin Filistin halkının dönüş hakkını ve yahudi yerleşim merkezlerine Filistin toprakları üzerinde yer olmadığını tekit ettiğini ifade etti.
 
Dr. Mahmud Ez-Zehhar, Filistin gazetesine yaptığı açıklamada dün Ramallah'ın batısındaki Doliv yahudi yerleşim merkezi yakınında gerçekleştirilen eyleme vurgu yaparak Filistin'de işgalin ve yerleşim merkezlerinin geleceğinin olmadığını belirtti.
 
İşgal ordusunun yaptığı açıklamaya göre dün Aynı Burin suyunun çıkış noktasına yakın bir yere yerleştirilen el bombasının patlaması sonucu askeriyede görevli bir yahudi yerleşimci kadın hayatını kaybetmiş, onun babasıyla kardeşi de ağır yaralanmıştı.
 
Mahmud Ez-Zehhar bu eylemle ilgili açıklamasında Batı Yaka'da feda eylemlerinin devam ettirilmesi, Gazze bölgesinde de direnişin araçlarının geliştirilmesi çağrısında bulundu.
 
Zehhar; "Batı Yaka ve Gazze'de eylemlerin geliştirilmesi halkımızı, topraklarına dönüş konusundaki hedeflerini gerçekleştirmesine yöneltecektir" dedi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar