HALİD EL BATAŞ'TAN ARAP ÜLKELERİNE ELEŞTİRİ

 

Görüntülenme: 2606 Tarih: 24 Ağustos 2019 12:26
HALİD EL BATAŞ'TAN ARAP ÜLKELERİNE ELEŞTİRİ

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşleri Genel Organizatörü ve aynı zamanda İslami Cihad Hareketi'nin ileri gelenlerinden olan Halid El-Betaş, "Lebbeyk Ya Aksa" Cuması münasebetiyle yaptığı konuşmada işgalci düşmanın Kudüs karşısında bugün bu kadar cüretkâr olabilmesinin Arap dünyasındaki yönetimlerin onunla ilişkileri normalleştirme konusunda izledikleri siyasetten kaynaklandığını dile getirerek; "Eğer normalleştirme olmasaydı işgalci düşman bu cüretkârlığı gösteremezdi" dedi.
 
El-Betaş Filistin halkının kendisini yıpratmak amacıyla 13 yıldan beridir işgal yönetiminin sürdürdüğü baskı ve ablukayı bugün İsrail işgaline karşı kullandığı bir silaha dönüştürmeyi başardığını ifade etti.
 
El-Betaş, siyonistlerin önüne koydukları bütün engellere rağmen Filistin halkının Büyük Dönüş Yürüyüşlerini devam ettireceğini ve hakkını elde etmek için mümkün olan her yönteme başvuracağını ifade etti.
 
El-Betaş, Gazze halkının "Lebbeyk Ya Aksa" Cuması için çıkarken Kudüs'ten asla taviz vermeyeceğini de teyit ettiğini dile getirdi.
 
El-Betaş, Filistin'in Ürdün Irmağı'ndan Akdeniz'e kadar bütün topraklarıyla Müslümanların ve Arapların olduğunu belirterek "eğer ümmet bizimle tek saf olursa güç düşmanın elindedir demeyiz" dedi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar