NA'LİN YÜRÜYÜŞÜNDE MESCİDİ AKSA'YA DESTEK

 

Görüntülenme: 2577 Tarih: 23 Ağustos 2019 03:44
NA'LİN YÜRÜYÜŞÜNDE MESCİDİ AKSA'YA DESTEK

Irkçı Ayrım Duvarı'na karşı haftalık olarak her Cuma günü düzenlenen Batı Yaka'daki Na'lin köyü yürüyüşünde bu hafta aynı zamanda kutsal Mescidi Aksa'nın yakılması için bir aşırı siyonist tarafından kundaklanması olayının ellinci yıldönümü anıldı. 
 
Yürüyüş Cuma namazından sonra Na'lin köyünün güneyinden başlatıldı. Yürüyüşe katılanlar Filistin bayrakları taşıdılar ve işgale karşı tepkilerini dile getiren, Filistin'de ulusal birliğin sağlanması ve İsrail'in ırkçı ve baskıcı uygulamalarına karşı safların birleştirilmesi çağrıları yapan sloganlar attılar. 
 
Yürüyüşte, Filistin topraklarının ve Mescidi Aksa'nın İslami oluşunun Rabbani bir hüküm olduğu, işgalin, Irkçı Ayrım Duvarı'nın ve yahudi yerleşimin yok olacağı dile getirildi. 
 
Kudüs'ün Mescidi Aksa'nın bulunduğu doğu kısmının 1967'de siyonist işgal rejimi tarafından işgal edilmesinden iki yıl sonra 21 Ağustos 1969 tarihinde aşırı siyonist Michael Denis Ruhan tarafından çıkarılan bir yangında bu kutsal mabedin önemli bir kısmı, içindeki birçok tarihi eser ve servet yanmıştı. Bu olayın 50. yıldönümü münasebetiyle bu hafta içinde Filistin'de değişik etkinlikler düzenlendi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar