SİYONİST YAZARDAN NETANYAHU HÜKÜMETİNE HAMAS ELEŞTİRİSİ

 

Görüntülenme: 1917 Tarih: 22 Ağustos 2019 18:59
SİYONİST YAZARDAN NETANYAHU HÜKÜMETİNE HAMAS ELEŞTİRİSİ

İşgal rejiminde yayınlanan Yediot Ahranot gazetesinde yazan İsrailli kadın yazar Ariella Ringel-Hoffman, son günlerde Hamas’a karşı zafer kazanmaktan bahsedildiğine dikkat çekerek, söz konusu açıklamaların soru işaretlerine yol açtığını söyledi.
Hamas’a karşı zafer kazanmak mümkünse bunun bugüne kadar neden yapılmadığını soran yazar, bu tür açıklamalarda bulunan Avigdor Lieberman, Benny Gantz, Moshe Yaalon, Gabi Ashkenazi ve Ehud Barak gibi isimlerin geçmişte üst düzey askeri ve siyasi görevde bulunduklarını hatırlattı.
Ariella Ringel-Hoffman, Yediot Ahranot gazetesinde yayınlanan ve Arabi 21 sitesi tarafından Arapçaya tercüme edilen makalesinde, Gazze Şeridi’nden sınıra yakın Yahudi yerleşkelerine füze atıldığı haberlerinin gazete manşetlerinde olduğunu ve propaganda malzemesi haline geldiğini belirtti.
İsrailli kadın yazar, işgal rejiminin Hamas’ı ortadan kaldıramamasının ve bir seferde varlığına son verememesinin utanç verici olduğunu söyledi.
Yirmi yıldır İsrail politikaları hakkında yazılar yazan Hoffman, eski savaş bakanı Lieberman’ın “Binyamin Netanyahu önemli kararlar alamayan güçsüz bir lider” şeklinde takıntısı olduğunu, eski genelkurmay başkanı Gantz’ın “İsrail’in caydırıcılığı gerilemedi, bilakis tamamen ortadan kalktı” dediğini ve caydırıcılığı yeniden güçlendirmek için bir sonraki savaşın Hamas’la yapılacak son savaş olacağı vaadinde bulunduğunu kaydetti.
İsrailli liderlerin çok güzel vaatlerde bulunduğuna işaret eden Hoffman, “İsrail’e ne zaman geldiler? Yıllarca neredeydiler?” diye sordu.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar