TEL AVİV REJİMİ İSTİHBARAT KURULUŞLARININ ÖNGÖRÜSÜ: BATI ŞERİA'DAKİ ATMOSFER KNESSET SEÇİMLERİNDEN ÖNCE SİLAHLI ÇATIŞMA YÖNÜNDE İLERLİYOR

 

Görüntülenme: 2460 Tarih: 22 Ağustos 2019 08:56
TEL AVİV REJİMİ İSTİHBARAT KURULUŞLARININ ÖNGÖRÜSÜ: BATI ŞERİA'DAKİ ATMOSFER KNESSET SEÇİMLERİNDEN ÖNCE SİLAHLI ÇATIŞMA YÖNÜNDE İLERLİYOR

Siyonist Rejim güvenlik servisi komutanları, Batı Şeria'da Knesset seçimlerinden önce (17 Eylül) Filistinliler tarafından çıkartılacak huzursuzlukların silahlı intifada seviyesinde yaşanabileceği ihtimali üzerinde duruyorlar.

Qodsna'nın haberine göre Haaretz gazetesi dün yayınlandığı haberinde bu bilgiyi duyurarak şunlara yer verdi: Siyonist Rejim Güvenlik servisi komutanları Batı Şeria'da 17 Eylül Knesset seçimlerinden önce Filistinliler tarafından rejim ile askeri çatışmalar yaşanacağı ihtimali üzerinde duruyorlar. İsrail Güvenlik servisleri bu öngörülerinin gerekçesi olarak özerk yönetimin mal varlığının bloke edilmesi ve şehit ve esir ailelerinin ödeneklerinin ertelenmesinin ardından Filistin Özerk Yönetimin yaşadığı şiddetli ekonomik krizi gösterdi.

Haber şöyle devam ediyor; Ekonomik krizin seviyesi o kadar yüksek ki geçtiğimiz altı ayda özerk yönetime bağlı 160 bin memur ve 65 bin güvenlik görevlisi maaşlarının yalnızca yarısını alabilmişlerdir.

Gazete İsrail Güvenlik Servisi Komutanlarından naklettiği haberinde şunlara da yer verdi: İsrail ve Özerk Yönetim arasındaki güvenlik işbirliği darbe almamış olsa da eldeki veriler Batı Şeria'daki güvensizlikte artışın olduğunu ve bölgedeki huzurun yok olduğunu gösteriyor. Bu servisler bazıları Hamas Hareketine ait İsrail karşıtı operasyon sayılarındaki somut artışı bu durumun göstergesi olarak kabul ediyor.

Haaretz gazetesi yazarı Amos Heril haberde şunları yazdı: Mescidi Aksa'da yaşanan olaylar, Kurban Bayramı günü İsrail polisinin Yahudi gruplarla Mescidi Aksa'ya baskın yapma kararı, Donald Trump'ın Batı Şeria'da C bölgesindeki bazı yerlerin İsrail'e ait olduğunu ilan etmesi ve ABD Kongresinin Müslüman üyelerine İsrail tarafından giriş yasağı uygulanması gibi olaylar Batı Şeria'daki durumlu ilgili olabilir.

İsrail Güvenlik Servisi Komutanların raporunda şu açıklama yer aldı: Gerçi Hamas için Batı Şeria'daki durumu şiddetlendiriyor diyemeyiz ancak şüphe yok ki Batı Şeria'da yaşananlar Hamas'ın sesiz anlaşmasıyla şekilleniyor ve Hamas'ın Knesset seçimleri eşiğinde olan İsrail'in hassasiyetlerini bilerek bu atmosferden Gazze Şeridi kuşatmasının azaltılması yönünde baskı oluşturmak için faydalandığı açıktır.

kudusgunu.com

Yorumlar