ÜRDÜN PARLAMENTOSUNDAN HÜKÜMETE TAVSİYE KARARI: İSRAİL ELÇİSİNİ SINIR DIŞI EDİN

 

Görüntülenme: 2262 Tarih: 21 Ağustos 2019 12:00
ÜRDÜN PARLAMENTOSUNDAN HÜKÜMETE TAVSİYE KARARI: İSRAİL ELÇİSİNİ SINIR DIŞI EDİN

Ürdün Parlamentosu, Ürdün hükümetine işgal rejimi büyükelçisini Amman’dan kovma ve Tel Aviv’deki Ürdün Büyükelçisi’ni geri çekme, barış anlaşmasını gözden geçirme ve işgalcilerin Kudüs’teki kutsal mekanları hedef alan ihlallerine karşı gerekli önlemleri alma tavsiyesinde bulundu.
Ürdün Parlamentosu gerçekleştirdiği olağanüstü oturumda işgalcilerin Mescid-i Aksa’ya düzenlediği baskınları ele aldı.
Ürdün resmi haber ajansı Petra’nın bildirdiğine göre, oturuma Ürdün Başbakanı Ömer er-Rezzaz da katıldı. 
Ürdün Parlamentosu, Arap Birliği ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nden işgalcilerin ihlallerine son vermek ve Filistinlilere koruma sağlamak üzere harekete geçilmesinin istenmesini, Arap parlamentoları ile diğer ülkelerin parlamentolarına İsrail’in mevcut durumu değiştirmeye yönelik girişimleri hakkında bilgi verilmesini tavsiye etti.
Hükümetten “Yüzyılın Anlaşması” planının içeriğini açıklamasını ve plana karşı alınan önlemler hakkında parlamentoya bilgi vermesini isteyen Ürdün Parlamentosu, Kudüs’teki İslami Vakıflar Dairesi’nin desteklenmesi gerektiğini belirtti.
Ürdün Parlamentosu Başkanı Atıf et-Taravine, Parlamento Hukuk Komitesi’nin Vadi Arabe Anlaşması’nı gözden geçirdiğini ve doğalgaz anlaşmasının da yakında Enerji Komitesi’ne geleceğini söyledi.
Ürdün Başbakanı Ömer er-Rezzaz ise işgalcilerin Mescid-i Aksa’daki ihlallerine milli bir mesele gözüyle baktıklarını ifade etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar