NETANYAHU FARS KÖRFEZİ İÇİN HANGİ HAYALLERİ KURUYOR? (ANALİZ)

 

Görüntülenme: 1740 Tarih: 14 Ağustos 2019 15:43
NETANYAHU FARS KÖRFEZİ İÇİN HANGİ HAYALLERİ KURUYOR? (ANALİZ)

Görünen o ki, İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Hürmüz Boğazı ve Fars Körfezi boyunca tarih yazmaya devam edecek.

Birkaç gün önce Siyonist rejim devlet adamlarından biri Fars Körfezinde sözde güvenliği korumak için Amerika tarafından kurulacak askeri koalisyona İsrail'in katılacağı haberini duyurdu. Doğal olarak bu açıklamaya ilk tepki İran'dan geldi.

Siyonist Rejimin Fars Körfezinde bulunma isteğinin stratejik hedefleri özetle şöyle sıralanabilir: 1) Deniz gücünün ve askeri varlığının Fars körfezi ve Babul Mendeb boğazı boyunca devam eden stratejik bölgelerde genişletilmesi 2) Bazı Arap ülkeleriyle askeri işbirliğinin normalleştirilmesi 3) Amerika'nın Fars Körfezinde istenmeyen askeri çatışmalar çıkarma arzusu 4) Yunus denizaltıları aracılığıyla İran'dan casusluk ve istihbarat toplama işine daha çok odaklanmak 5) İran'ın Suriye-İsrail sınırındaki askeri varlığına cevap vermek.

Ancak esas soru şu ki; Siyonistler tarafından yapılacak böyle bir girişime İran Devrim Muhafızları deniz kuvvetleri nasıl cevap verecek? Zira deniz kuvvetlerinin Siyonist İsrail'e darbe vurma fırsatını kaçıracağı düşünülemez.

Bu konuyla ilgili muhtemel senaryo şu şekilde olacak: İlk etapta İran, Korsan İsrailin varlığını tamamıyla kendi milli güvenliğine tehlike olarak algılayacak ve hatta geçmişin aksine bu defa sadece İran kara suları değil bütün Fars körfezi boyunca Siyonist güçlere tolerans gösterilmeyecek. Siyonist İsrail'in Fars Körfezinde bulunması İran'ın yasal hakları gereğince Akdeniz'de bile Siyonist güçleri hedef alması anlamına gelecek.

İkinci olarak İsrail deniz kuvvetleri çok güçsüz. Önceden Lübnan Hizbullah'ından ve hatta Suriye donanmasından bile ağır darbeler almıştı. Bu nedenle, Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri karşısında Siyonist Rejim son derece savunmasız kalacak.

Üçüncü olarak, Siyonist Rejimin kendi küçük askeri fırkateynlerini Fars körfezine gönderme cesareti görünmüyor. Zira böyle bir durumda kendi deniz kuvvetleri büyük zayiat verecek. Bu yüzden aynı zamanda 1500 km menzili olan Cruise füzelerini fırlatma kapasitesine sahip yunus sınıfı denizaltılarını casusluk için kullanmaya yönelecek. Bu durumda Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri söz konusu denizaltıları hedef alacak.

Dördüncü olarak, daha birkaç ay önce Devrim Muhafızları komutanı General Selami Siyonist Rejim başkanına hitaben şöyle söylemişti : 'Akdeniz'de yüzme antremanları yap çünkü yakında denize sığınmaktan başka çareniz kalmayacak.' 

Netanyahu ve diğer ahmak Siyonist siyasetçilerin yüzme antremanlarına Akdeniz'den önce Fars Körfezinde başlamaları gerekecek. Ancak öyle görünüyor ki Netanyahu ve dostlarının yüzme antremanından daha çok cankurtaran bulmaya ihtiyaçları var.

Mehdi Cihantigi

Cihan News Genel Yayın Yönetmeni

kudusgunu.com

Yorumlar