YEDİOT AHRONOT: ASKERE GİDEN İSRAİLLİ GENÇLERDEKİ GÜVENSİZLİK HİSSİ PSİKOLOJİK SORUNLARA YOL AÇIYOR

 

Görüntülenme: 2058 Tarih: 13 Ağustos 2019 15:22
YEDİOT AHRONOT: ASKERE GİDEN İSRAİLLİ GENÇLERDEKİ GÜVENSİZLİK HİSSİ PSİKOLOJİK SORUNLARA YOL AÇIYOR

Yediot Ahronot gazetesi, Gazze sınırına yakın bölgelerde yaşayan yerleşimci gençlerin, geçen yıllara oranla askerî hizmet dönemleriyle ilgili karşı karşıya kaldıkları güvensizlik kaynaklı psikolojik sorunları yazdı.

Qodsna'nın haberine göre Siyonist gazeteler Gazze civarında yaşayan yerleşimci gençlerin, küçük yaşlardan itibaren şahit oldukları çatışmalardan kaynaklanan psikolojik durumdan dolayı askerî görev sürelerini korku içinde beklediklerine değindi.

Siyonist gazete Yediot Ahronot, 'Kassam Kuşağı Gençleri' manşeti ile, Gazze sınırına bölgelerde yetişen gençlerin yaşadıkları psikolojik travmalardan dolayı askerî hizmet dönemleri ile ilgili endişe içinde olduklarını yazdı.

Gazete şunları da ekledi: Bazı askerler birliklerinden kaçıyor ve askerî görevlerini yerine getirmek konusunda sorun yaşıyorlar. Ayrıca bu grup askerlerin hizmet süresi içinde farklı hatalar yapıyor olması da çok sık rastlanılan bir durum. 2001 doğumlu Gazze civarı yerleşimcileri 18 yaşına ulaştı ve askerî görevlerini yerine getirmeleri gerekiyor. Bu endişe verici durum yerel konseyler ve ordu komutanlarının da dikkatini çekmiş vaziyette. Öyle ki söz konusu durum bu askerlerin tedavisi için acil araştırmalar yapılmasını dahi mecbur kılmıştır. Zira bu askerler, çocuk yaştan itibaren Kassam füzelerinin gölgesinde, ağır güvenlik koşullarında, Gazze ve İsrail arasında yaşanan çok sayıda çatışmaya şahit olmuşlardır ve bu da onların psikolojik sorunlar yaşamalarına sebep olmuştur.

kudusgunu.com

Yorumlar