ÜNLÜ SİYONİST ANALİST AMOS HERİL: NETANYAHU'NUN SEÇİMLERDEN ÖNCE GAZZE İLE ASKERİ ÇATIŞMAYA CESARETİ YOK

 

Görüntülenme: 2341 Tarih: 12 Ağustos 2019 05:34
ÜNLÜ SİYONİST ANALİST AMOS HERİL: NETANYAHU'NUN SEÇİMLERDEN ÖNCE GAZZE İLE ASKERİ ÇATIŞMAYA CESARETİ YOK

Haaretz gazetesi Siyonist rejim başkanının Knesset seçimleri öncesi Filistin direnişi ile askeri çatışmadan korktuğunu vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin haberine göre Haaretz gazetesi askeri analisti Amos Heril analizinde, 'Seçimlerden önce Gazze'de direniş ile çatışma korkusu, Netanyahu'nun yaşanan olaylar ve silahlı çatışmalar karşısında Gazze sınır şeridinde sessiz kalmasına ve Gazze aleyhine askeri operasyonlarla ilgili herhangi bir karar almamasına sebep oldu' diye yazdı.

Amos Heril analizinde ayrıca şunları kaydetti: Netanyahu şimdilik gelecek seçimlerde kazanma şansını artırmaya ve 'İsrail Bizim Evimiz' partisine muhtaç olmadan sağcıların oylarını garantilemeye çalışıyor ve Hamas ile çatışmaya girerek siyasi konumunun zedelenmesinden ve sonunda popüleritesinin azalmasından endişe duyuyor. Tecrübelerim Netanyahu'nun Hamas'la giriştiği çatışmada her defasında başarısızlık yaşadığını gösteriyor. 

İsrailli ünlü analist şunları da hatırlattı: İsrail'de sağ ve sol tüm partiler Netanyahu'yu Gazze konusundaki mevcut siyasetinden dolayı kınıyor. Netanyahu savaş zamanını kendisinin tayin edeceğine inanıyor ancak savaşın sonunu belirleyemeyecek. İşte bu yüzden Gazze konusunda çekingen bir siyaset benimsemiş durumda ve seçimden önce Hamas'la karşılaşmaya cesareti yok.

kudusgunu.com

Yorumlar