BATI ŞERİA'DA ARTAN GÜVENLİK KAYGISI SİYONİSTLERİ ENDİŞELENDİRİYOR

 

Görüntülenme: 2576 Tarih: 09 Ağustos 2019 12:40
BATI ŞERİA'DA ARTAN GÜVENLİK KAYGISI SİYONİSTLERİ ENDİŞELENDİRİYOR

İsrailli analistler isyanların operasyonlara ilham olmasından ve Filistinlilerin Batı Şeria'da yeni bir operasyon dalgası başlatmasından duyulan güvenlik kaygısını dile getirdi.

Qodsna'nın haberine göre; Siyonist Rejim askerî ve güvenlik güçlerinin, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ve bir İsrailli askerin ölümü ile sonuçlanan operasyonun faillerini bulmaya yönelik ortak çalışmaları devam ediyor. Siyonist rejim güvenlik birimleri mezkur operasyonun planlayıcılarının başka operasyonlar düzenlemelerinden ve yaşanan olayların diğerlerine de benzer saldırılar gerçekleştirmek için ilham kaynağı olmasından oldukça kaygılı.

Maariv gazetesi askerî muhabiri Tal Lef Ram ise şunları aktardı: İsrail emniyet birimleri an itibariyle geçtiğimiz gün yaşanan saldırının olay mahallinden toplanan verilere odaklanmış durumda. Muhabir açıklamalarına şunları da ekledi: Saldırı Çarşamba saat 20:30 sularında gerçekleşmiş ve ölen askerin cesedi Perşembe günü saat 3'te, Megdal Avez şehrinin girişine 100 metre mesafede bulunmuştur.

Lef Ram şunları da vurguladı: Cevapsız sorulardan biri de şu; saldırıyı gerçekleştirenlerin cesedi neden silahlı bekçilerin olduğu bu şehrin yakınlarına bıraktıklarıdır.

İsrail Kanal 13 televizyonu askerî analisti Alon Ben David ise konuyla ilgili şunları aktardı: Batı Şeria'da örgütlenmiş topluluklar ya da bireyler düzeyinde operasyonlar fikri gözlenmektedir ve Batı Şeria'daki milyonlarca Filistinli ve binlerce İsrailli operasyon için fırsat doğurmaktadır.

Ben David açıklamalarına şunları ekledi: Beş yıl önce üç yerleşimcinin öldürülmesi Batı Şeria'nın farklı bölgelerine yüzlerce kameranın yerleştirilmesine ve emniyet güçlerinin gerçekleşen operasyonlarla ilgili çok sayıda bilgi edinmesine sebep olmuştur. Bu kameralar operasyonların değerlendirilmesi ile ilgili önemli bir rolü icra ediyor olsalar da, sorun şu ki operasyonlara engel olamıyorlar.

Ben David ayrıca Filistinliler ile İsrailliler arasındaki bu çatışmalar devam ettiği sürece, İsrail'in dünkü olaya verdiği tepki ne olursa olsun sonraki operasyonları önleyemeyeceğine inandığını ifade etti.

kudusgunu.com

Yorumlar