YEDİOT AHRONOT: İSRAİLLİLER İRAN'LA SAVAŞTAN ZİYADE İÇ ÇATIŞMADAN ENDİŞELENİYOR

 

Görüntülenme: 2037 Tarih: 09 Ağustos 2019 16:28
YEDİOT AHRONOT: İSRAİLLİLER İRAN'LA SAVAŞTAN ZİYADE İÇ ÇATIŞMADAN ENDİŞELENİYOR

Siyonist gazete Yediot Ahronot, işgal topraklarında yapılan bir anketin sonuçlarını yayınlayarak İsraillilerin İran ile İsrail arasında başlaması muhtemel savaştan ziyade iç çatışma ve savaştan endişelendiklerini duyurdu.

Qodsna'nın haberine göre, İşgal topraklarında gerçekleştirilen bir anketin sonuçları, İsraillilerin birçoğunun İran ile savaştan ziyade bir iç çatışmanın çıkmasından korktuklarını gösteriyor.

Siyonist kuruluş Gişer'e bağlı Giekartografya merkezi tarafından yapılan anketin sonuçlarına göre, katılımcıların %55' i iç savaştan endişelenirken bunun karşısında % 42'si de İsrail ile İran arasında bir savaşın başlamasından korkuyor.

18 yaş üstü katılımcılarla yapılan bu ankette İsrailliler ile Dünyanın diğer noktalarında yaşayan Yahudiler arasındaki ilişki de soruldu. Katılımcıların % 56'sı İşgal topraklarında yaşayan Yahudilerle Dünyanın diğer noktalarında yaşayan Yahudiler arasındaki ilişkinin kesileceğinden endişeleniyor.

Aynı şekilde anketin muhataplarının % 35'i dünyanın farklı noktalarındaki Yahudilerin gelecekteki seçimlerde etken olmalarından endişe duyarken % 65'inin bu konuyla ilgili bir sorunu yok.

Yediot Ahronot gazetesi haberinde Gişer Başkanı emekli General Oryet Edato'dan şu cümleyi de nakletti: İsrailli yöneticiler İsrail için en büyük tehlikenin düşman ülkeler ya da terörist gruplar olduğunu öne sürerken, İsrail halkı İsrail için gerçek tehlikenin iç ihtilaf ve çatışmalar olduğuna inanıyor.

kudusgunu.com

Yorumlar