ROBERT FORD: ABD İSRAİL'İN SURİYE SALDIRILARINA DESTEK VERİYOR

 

Görüntülenme: 1764 Tarih: 31 Temmuz 2019 17:55
ROBERT FORD: ABD İSRAİL'İN SURİYE SALDIRILARINA DESTEK VERİYOR

Amerika’nın eski Suriye Büyükelçisi Robert Ford Salı günü yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin siyonist rejim İsrail’in Suriye’ye yönelik düzenlediği hava akınlarına destek verdiğini belirtti. Amerikalı eski Büyükelçi Ford, korsan İsrail’in Suriye’ye düzenlediği hava akınlarının Amerika’nın onayladığı akınlar olduğunu vurguladı.

Siyonist rejim İsrail Suriye’de teröristlere destek vermek amacıyla Suriye ordusunu ve bu ülkenin altyapı tesislerini hedef alıyor. Amerikalı eski Büyükelçi Ford ayrıca Amerikalı terörist askerlerin Suriye’deki varlığına işaret ederek, Amerika'nın İran’ın Suriye’de nüfuzunu önlemek için askeri varlığını sürdürdüğünü ileri sürdü. Oysa İran İslam Cumhuriyeti Amerika ve korsan İsrail ve bölgedeki gerici müttefiklerinin desteklediği teröristlerle mücadele etmek üzere Şam yönetiminin resmi talebi doğrultusunda askeri istişare amacıyla bu ülkede bulunuyor. Ancak bu konu teröristlerin hamisi olan Amerika’yı rahatsız ediyor.

Suriye krizi 2011 yılında Amerika, S. Arabistan, İsrail ve diğer bazı müttefiklerinin kurdukları ve besledikleri terör örgütlerinin geniş çaplı saldırıları ile başladı. Bu krizin amacı ise bölgede dengeleri korsan İsrail lehine çevirmektir. Ancak Suriye ordusu İran İslam Cumhuriyeti’nin askeri istişarelerinin yardımı ile Suriye’de tekfirci IŞİD terör örgütünün defterini dürmeyi başardı; diğer terör örgütlerinin de yavaş yavaş yok olmak üzere oldukları gözleniyor. Amerika ve müttefikleri ise Suriye’de destekledikleri terör örgütlerinin hezimete uğramasından endişe ediyor. Suriye bölgede direniş ekseninin ön saflarında yer alan ve Amerika ve korsan İsrail’in komploları ile mücadele eden ülkelerden biridir.

Parstoday

Yorumlar