HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS'IN KARARINA DESTEK

 

Görüntülenme: 2505 Tarih: 27 Temmuz 2019 21:20
HAMAS'TAN MAHMUD ABBAS'IN KARARINA DESTEK

Filistin İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'ın işgal yönetimiyle imzalanmış bütün anlaşmaları askıya alma duyurusunun doğru yolda atılmış bir adım olduğunu dile getirerek en kısa zamanda bu duyurunun fiiliyata dökülmesini istedi.
 
Hamas, Abbas'ın söz konusu duyurusundan hemen sonra yaptığı açıklamada bu adımın Filistin davasının içinden geçtiği zor dönemin şartlarına uygun olduğunu, Filistin'in siyasi çizgisini saptıran ve uzun süreden beri devam ederek Filistin davasını şu zor döneme ulaştıran yanlış tutumun da düzeltilmesi anlamına geldiğini ifade etti.
 
Hamas açıklamasında Filistin halkının asıl beklentisinin ise fiili icraat olduğunu dolayısıyla verilen kararların en kısa zamanda belli bir program dairesinde fiiliyata dökülmesi gerektiğini vurguladı.
 
Hamas bu programın hızla bir ittifak hükümetinin kurulmasıyla ve işgal yönetimiyle güvenlik işbirliğinin tamamen durdurulmasıyla başlaması gerektiğini, tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasının zorunlu olduğunu belirterek ortak çalışmaların koordine edilmesi için bir idari çerçeve belirlenmesi çağrısında bulundu. Hamas bu arada Yüzyılın Anlaşması planına, Filistin halkının karşı karşıya olduğu problemlere ve işgal rejiminin devam eden zulüm uygulamalarına karşı mücadele edilmesi için de ortak bir strateji geliştirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar