SİYONİST REJİM GÜVENLİK KURUMLARI: İRAN KIZILDENİZ'DE İSRAİL BANDIRALI GEMİLERE ENGEL OLUYOR

 

Görüntülenme: 2560 Tarih: 23 Temmuz 2019 18:30
SİYONİST REJİM GÜVENLİK KURUMLARI: İRAN KIZILDENİZ'DE İSRAİL BANDIRALI GEMİLERE ENGEL OLUYOR

Ray El Yevm gazetesi işgal topraklarında son olarak gerçekleştirilen ve rejimin komutanlarının katıldığı güvenlik zirvesinden önemli notları duyurdu.

Qodsna'nın Ray El Yevm'den naklettiği haberine göre, Siyonist güvenlik kurumları Körfez'de Tahran ve Washington arasındaki gerilimin yüksek olduğu ve İngiliz tankerlerinin Fars Körfezinde alıkonulduğu bu süreçte Amerika'nın İHA'ları ve Fars Körfezinde bulunan yabancı uyruklu tankerleri tehdit eden tehlikenin kendilerini de kapsayabileceğini vurguladı. Bu kurumlar, bölgede hakim olan tehlikeli ve gerilimli durumu gözönünde bulundurarak İsrail ordusunun güvenliģi ve deniz kuvvetlerinin gücünü yüksek tutmak için önemli adımlar attığını açıkladı.

Haaretz gazetesi, Tel Aviv'in üst düzey güvenlik ve istihbarat kaynaklarına istinaden şu iddialara yer verdi: İran bölgede özellikle de Fars Körfezinde önemli bir role sahip, İran güçleri Kızıldeniz'de yer alan Tiran Boğazından geçmeye çalışan İsrail gemileri için sorun yaratıyor. İsrail ordusu üst düzey makamlarından gelen açıklamaya göre, son olarak ordu savaş botlarıyla mücadele edebilmek için Eilat Limanına engelleyici güçler konuşlandırmış. Gelen turist gemilerinin bu bölgeye girişi de engelleniyor. Buna ek olarak İsrail Rejimi Ordusunun istihbarat birimleri de saldırı ve istilâ sorunuyla karşılaşabileceklerini öngördükleri yerlere konuşlanacaklarını vurguladılar.

Siyonist Rejim Ordu komutanları konuşmalarının bir kısmında şu açıklamalara yer verdiler: İran bazı güvenlik meselelerinden dolayı İsrail'le direkt olarak bir savaşa girmeyecek. Ancak Yemen Husi'leri Lübnan Hizbullah'ı gibi askeri grupları öne sürerek Tel Aviv'le savaşacak. Bu gruplara deniz savaşlarında kullanılacak geliştirilmiş teçhizat ve botlar da verdi. Bu grupların elinde bulunan ve İran tarafından temin edilmiş olan füzeler de 300 km uzaklıktaki İsrail bölgelerini vurabilecek yetenektedir.

Komutanlar ikinci Lübnan savaşına değinerek şunları kaydetti: Orduya ait savaş botlarının Hizbullah tarafından füzelerle hedef alınması İsrailli komutan ve savaş botları imalatçılarının bakış açısını değiştirdi ve ordunun botlarının ne ölçüde tehlikede olduğunu gösterdi. Buna ek olarak son yıllarda İran'ın füze ve güvenlik gücü büyük bir gelişim gösterdi. Öyle ki İran füzelerinin daha uzun menzilli olmalarının yanında tam isabet oranları da yükseltildi ve bu özellik bizim zararımıza bir durum.

kudusgunu.com

Yorumlar