HAMAS LİDERLERİNDEN EL HAYYE: FİLİSTİN'İ İŞGALDEN KURTARMAK İÇİN TÜM DÜNYAYI DOLAŞARAK PARA VE SİLAH TOPLAYACAĞIZ

 

Görüntülenme: 2479 Tarih: 23 Temmuz 2019 14:02
HAMAS LİDERLERİNDEN EL HAYYE: FİLİSTİN'İ İŞGALDEN KURTARMAK İÇİN TÜM DÜNYAYI DOLAŞARAK PARA VE SİLAH TOPLAYACAĞIZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Halil El-Hayye, Hamas’ın Filistin halkı ve davası için çeşitli ülkelerle dengeli ilişkiler kurduğunu ifade etti.
 
El-Hayye, İslami Kitle Öğrenci Grubu’nun dün akşam Gazze’de lise mezunu öğrenciler için düzenlediği törene katıldı.
 
Törende yaptığı konuşmada, “Kimseden korkmuyoruz ve kendimizi de kimsenin kucağına atmıyoruz” diyen El-Hayye, halkları, toprakları, kutsal mekanları ve haklı davaları için dengeli ilişkiler kurduklarını söyledi.
 
El-Hayye, ilişkilerini koruyacaklarını, Filistin’in işgalden kurtuluşuna destek aramak için tüm dünyayı dolaşacaklarını, para ve silah toplayacaklarını belirtti.
 
Hamas lideri Halil El-Hayye bu açıklamaları Salih El-Aruri başkanlığındaki Hamas heyetinin Tahran’da İran Dini Lideri Ali Hamaney’le görüşmesinden birkaç saat sonra yaptı.
 
Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye’nin 2012’deki Tahran ziyaretinden bu yana Hamas’tan ilk kez bu düzeyde bir heyetin İran’ı ziyaret ettiği kaydedildi.
 
Halil El-Hayye, konuşmasında ayrıca Gazze Şeridi’nde okuyan öğrencilerin ablukaya ve tüm zorluklara rağmen başarılı sonuçlar elde etmeye devam ettiklerini bildirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar