SİYONİST BAKAN HANEGBİ: İSRAİL'İN EN İYİ STRATEJİSİ SURİYE'DEKİ İRAN GÜÇLERİNİ HEDEF ALMAKTI

 

Görüntülenme: 2990 Tarih: 22 Temmuz 2019 16:31
SİYONİST BAKAN HANEGBİ: İSRAİL'İN EN İYİ STRATEJİSİ SURİYE'DEKİ İRAN GÜÇLERİNİ HEDEF ALMAKTI

İsrail ( Siyonistlerin iddiasına göre) son iki yılda İranlıları hedef gösterip yok edebilen tek ülke.

Qodsna'nın Haaretz gazetesinden naklettiği habere göre, Siyonist Rejim Bölgesel İşbirliği Bakanı Tzachi Hanegbi dün sabah Kan Bet radyosuna verdiği röportajda şunları söyledi: İsrail son iki yılda İranlıları hedef gösterip yok edebilen tek ülke.

Hanegbi, Siyonist radyoya verdiği röportajın devamında Tahran ile artan gerilim hakkında şunları söyledi: İsrail, İran'ı Suriye'de varlık gösterdiğinde askeri güçlerini hedef alıyor. Bu konu bazen yabancı basından bazen de İran Ordusu komutanlarının dilinden duyuluyor.

Radyo muhabiri programın devamında İngiltere'ye ait tankerin Körfez Sularında durdurulmasının ardından Tahran ve İngiltere arasındaki gerilimin artması hakkında ABD tarafından gelen uyarıyı göz önünde bulundurarak İsrailli bakana şu soruyu yöneltti: İsrail İran ile daha fazla gerilim yaşar ve bu ülke ile savaşa girerse ne olur?

Siyonist bakan bu sorunun cevabında şu iddiayı öne sürdü: Sizinde bildiğiniz gibi İranlılar Washington'un eylemlerine tepki verme noktasında oldukça sınırlılar! Ancak bunun, bu tarz eylemlere tepki verme yetilerinin az olmasından kaynaklanmadığını bilmelisiniz.

Hanegbi, Siyonist rejimin kendi güvenliği aleyhine gördüğü her türlü tehlikeyle oldukça sert muamele edeceğini belirterek sözlerine şunları ekledi: Buna rağmen İran tarafından askeri güçlerini Suriye'den çekeceklerine dair hiçbir karar ve alamet görmedik. Siyonist bakan, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızlarınca alıkonulan tankerlere değinerek şunları kaydetti: Şu an şahit olduğumuz duruma bakılırsa bölgedeki gerilim devam edecek ve Fars Körfezi bölgesi gerilimli şartlarını devam ettirecektir.

Qodsna'nın haberine göre Siyonist Rejimin savaş uçakları arka arkaya Suriye hava sahasını ihlal edip Suriye ordusunun mevzilerine operasyonlar düzenliyor. Bunun adını da İran ile mücadele koyuyorlar.

Örneğin, Siyonist Rejim savaş uçakları geçtiğimiz haftalarda Şam havaalanına birkaç füze fırlattı. Bu saldırının ardından Suriye ordusu hava savunma sistemi faaliyete geçti ve Şam'ın açıklamasına göre füzelerin çoğu düşürüldü. Suriye ordusu yayınladığı bildiriyle hasarın az olduğunu ve yalnızca havalimanındaki bir deponun zarar gördüğünü duyurdu.

kudusgunu.com

Yorumlar