GAZZE SINIRINDAKİ GÖSTERİLERE MÜDAHALE EDEN SİYONİST ASKERLER 97 FİLİSTİNLİYİ YARALADI

 

Görüntülenme: 2689 Tarih: 20 Temmuz 2019 09:01
GAZZE SINIRINDAKİ GÖSTERİLERE MÜDAHALE EDEN SİYONİST ASKERLER 97 FİLİSTİNLİYİ YARALADI

Filistin Sağlık Bakanlığı, Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında bugün Gazze Şeridi’nin doğusunda düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin müdahalesi sonucu 49’u gerçek mermiyle olmak üzere 97 kişinin yaralandığını açıkladı.
Bakanlık, Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır hattına yakın bölgelerde gerçekleştirilen 67’inci hafta gösterilerine işgal güçlerinin ateş açması sonucu yaralananlardan 4’ünün sağlık görevlisi ve gazeteci olduğunu bildirdi.
Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.
Gazze Şeridi'nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.
İşgal güçlerinin Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine ateş açması sonucu bugüne kadar onlarca Filistinli şehit oldu ve yüzlercesi de yaralandı.
Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, bugün yapılan 67’inci hafta gösterilerinin “İşgal Rejimi Bayrağı Yakma” Cuması olarak adlandırıldığını açıklamıştı.
Bildiride, son günlerde işgal rejimi bayrağının bazı Arap ülkelerinde göndere çekilmesine tepki olarak gösterilere bu adın verildiği kaydedildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar