HAMAS HEYETİNDEN TAHRAN’A KRİTİK ZİYARET

HAMAS Hareketine yakın bir kaynak, HAMAS yetkililerinden oluşan üst düzey bir heyetin gelecek hafta İran’a gideceğini duyurdu.  

Görüntülenme: 2318 Tarih: 19 Temmuz 2019 03:20
HAMAS HEYETİNDEN TAHRAN’A KRİTİK ZİYARET

HAMAS Hareketine yakın bir kaynak, HAMAS yetkililerinden oluşan üst düzey bir heyetin gelecek hafta İran’a gideceğini duyurdu. Söz konusu HAMAS heyetine hareketin Batı Yaka kurucusu ve İsmail Heniyye’nin yardımcısı Salih El Aruri başkanlık edecek.

Qodsna’nın haberine göre, Hamas’la ilgili haberleri Katar’ın bakış açısıyla yayınlayan Arabi 21 haber sitesi, Salih El Aruri başkanlığındaki üst düzey HAMAS heyetinin İran’a gideceğini yazdı.

Bu ziyarette El Aruri’ye, Musa Ebu Merzuk, Husam Bedran, Mahir Salah ve bazı HAMAS üyeleri eşlik edecek.

Arabi 21 haber sitesi ismini açıklamadığı üst düzey HAMAS yetkilisine dayandırdığı haberinde, bu ziyaretin İran İslam Cumhuriyeti’nin daveti üzerine gerçekleşeceğini ve bu ziyarette HAMAS ile İran arasındaki ilişkilerin arttırılması ve güçlendirilmesi doğrultusunda üst düzey İranlı yetkililerle görüşmeler yapılacağını duyurdu.

Bilindiği gibi, Musa Ebu Merzuk başkanlığındaki üst düzey bir HAMAS heyeti geçtiğimiz günlerde Rusya’da önemli temaslarda bulunmuş ve bu temaslar sırasında Ebu Merzuk İran’ı ABD’nin ambargoları karşısında destekleyen açıklamalar yapmıştı.

kudusgunu.com

Yorumlar