KORSAN İSRAİL FİLİSTİNLİLERE AİT 100 DAİREYİ YIKACAK

 

Görüntülenme: 2485 Tarih: 18 Temmuz 2019 02:32
KORSAN İSRAİL FİLİSTİNLİLERE AİT 100 DAİREYİ YIKACAK

İşgal güçleri bugün Kudüs kentinin güneyindeki Sur Bahir köyüne baskın düzenleyerek yıkmayı planladığı evlerin ölçülerini aldı.
 
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Vadi El-Hıms bölgesine baskın düzenlediğini ve Filistinlilere ait 100 dairenin ikinci kez ölçülerini aldığını söyledi.
 
Sur Bahir köyündeki Vadi El-Hıms Mahallesi Aileleri Komitesi Başkanı Hammade Hammade, işgal güçlerinin ve belediye ekiplerinin İsrailli müteahhitlerle birlikte yıkımı planlanan evlerin ölçülerini aldığını bildirdi.
 
Hammade, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin söz konusu evleri yıkmak için hazırlık yaptığını, 40 dairelik bir binanın sahibi Muhammed Ebu Tayr’ın da bu bilgiyi teyit ettiğini belirtti.
 
İşgal güçlerinin ev sahiplerine evlerini kendi elleriyle yıkmaları için verdiği sürenin bugün sona erdiğini bildiren Hammade, binaların her an yıkılabileceğini ifade etti.
 
Vadi El-Hıms Mahallesi, Kudüs’ün güneyindeki Sur Bahir köyünün kenarında yer alıyor ve köyün diğer mahallelerinin aksine Kudüs’teki işgal belediyesi sınırları içinde değil Batı Yaka sınırları içinde bulunuyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar