EBU UBEYDE KASSAM KOMUTANLARINA YÖNELİK SUİKAST İDDİALARINI YALANLADI

 

Görüntülenme: 3056 Tarih: 12 Temmuz 2019 03:23
EBU UBEYDE KASSAM KOMUTANLARINA YÖNELİK SUİKAST İDDİALARINI YALANLADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde, işgalci düşmanın El-Kassam Tugayları komutanlarına yönelik kaçırma ve suikast girişiminde bulunduğu iddiasını yalanladı.
 
Ebu Ubeyde, dün akşam konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu tamamen asılsız bir uydurma. Gerçek dışı bir hayal” dedi.
 
El-Kassam Tugayları sözcüsü, direnişin Allah’ın izniyle daima uyanık olduğunu ve işgal sona erene kadar işgalcilerin boğazlarına takılan diken olmaya devam edeceğini belirtti.
 
Basın-yayın organlarından sorumlu davranarak kaynağı belirsiz bilgileri yaymamalarını isteyen Ebu Ubeyde, direnişle ilgili haberlerin resmi kaynaklarından alınması çağrısında bulundu.
 
Ebu Ubeyde, Keskin Kılıç Operasyonu’ndan sonra işgalci düşmanın yaşadığı başarısızlığı ve şoku atlatamadığını, söz konusu başarısızlığın üzerini örtmek için istihbaratı ve çeşitli basın-yayın organları aracılığıyla asılsız haberler yaydığını kaydetti.
 
İşgal ordusu geçen hafta yaptığı açıklamada, işgal istihbaratından özel bir birliğin Kasım ayında Gazze Şeridi’ne sızma operasyonunun başarısız olduğunu ve yüksek rütbeli bir subayın öldüğünü, bir başkasının da ağır yaralandığını itiraf etmişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar